Hlavní obsah

Programovou ředitelkou ČT bude Kateřina Fričová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novou programovou ředitelkou České televize se od 1. července stane dosavadní šéfka kabelové a satelitní stanice s teleshoppingovými prvky Top TV, třiapadesátiletá Kateřina Fričová. Členům Rady ČT to ve středu na jejich zasedání oznámil generální ředitel České televize Jiří Janeček.

Článek

"Z mého pohledu jde o ojedinělou osobnost a profesionálku v oboru, která je pro ČT velkou posilou. Dokladem toho je, že nemá praxi jen v této instituci, ale i v jiných televizích, kde se osvědčila," řekl Janeček.

Kandidovala na generálního ředitele

Nová šéfka programu ČT členům rady řekla, že pro ni to znamená návrat do této televize po 14 letech, z níž odcházela z pozice šéfproducentky zpravodajství. O návrat do ČT se Fričová ucházela již koncem roku 2000, kdy se zúčastnila výběrového řízení na místo generálního ředitele. Tehdy postoupila mezi šestici finálových kandidátů.

"Co se týče skladby programu, jsou tam určitě možnosti, jak vylepšit řazení programů. V jednotlivých centrech určitě najdeme nové možnosti, jak stávající pořady vylepšit a celé to schéma vést někam dál," řekla členům rady Fričová.

Podpora dětské dramatické tvorby

Do programu ČT také jednoznačně patří dramatická tvorba. "V rámci dramatické tvorby bych ráda podporovala dětské dramatické tvorby," poznamenala. Důležité je podle ní také vzít v úvahu, že ČT nyní nemá již jen dva programy, ale čtyři a další bude následovat, tedy využít synergie všech programů. Podrobněji svou představu před členy rady nerozebrala s tím, že ji chce sdělit nejprve svým novým kolegům.

ČT nemá šéfa programu od konce února. Dřívějšího programového a zároveň vrchního ředitele ČT Františka Lamberta v souvislosti s jeho členstvím v Lidových milicích tehdy Janeček přeřadil do funkce finančního ředitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám