Hlavní obsah

Nová CD - Paul McCartney, Suzanne Vega i Marilyn Manson

Tento týden vychází na CD nová deska legendárního Paula McCartneyho s názvem Memory Almost Full, po delší době se dočkali i příznivci Suzanne Vega, která přichází s novinkou Beauty & Crime a Marilyn Manson přišel s albem Eat Me, Drink Me.

Článek

Paul McCartney: Memory Almost Full

Ikona světové hudby a jeden ze dvou žijících členů slavných Beatles Paul McCartney vydává nové sólové album Memory Almost Full, jen rok a půl po předchozím albu Chaos And Creation In The Backyard. Pilotním singlem z alba je zábavná Dance Tonight, která je postavena na motivu, jenž McCartney vymyslel během improvizací na mandolínu, a ke které byl režisérem Michelem Gondrym (Věčný svit neposkvrněné mysli, videa pro Bjork, Becka, Rolling Stones, Massive Attack...) natočen rozverný videoklip, v němž hraje Natalie Portmanová a MacKenzie Crook.

Universal Music 

Suzanne Vega: Beauty Crime

Zpěvačka , skladatelka Suzane Vega patří již více než dvacet let ke špičce světové populární hudby. Nyní přichází se svým sedmým studiovým albem, které se jmenuje Beauty Crime. Je to deska o New Yorku, o městě, které má zpěvačka ráda a žije v něm celý život. Jedenáct nových skladeb voní klasickou poetikou Suzanne Vega a zároveň jde o moderní a vkusný pop současnosti. K natáčení nové desky si Suzanne pozvala velké profesionály (Gerry Leopardo, který hraje s Davidem Bowiem, Lee Ranaldo ze Sonic Youth, basák Tony Shanahan od Patti Smith a basista Mike Visceglia) a produkoval ji Jimmy Hogarth.

Emi/Virgin 

Marilyn Manson: Eat Me, Drink Me

Eat Me, Drink Me je první studiové album od alba The Golden Age Of Grotesque, které vyšlo již v roce 2003. Manson za tu dobu něco prožil a to se také projevuje na jeho tvorbě: nové album je jemnější, více náladové i melancholičtější, ale stále je to Manson. První kritiky chválou rozhodně nešetří. Marilyn Manson přijede album představit do Prahy osobně, můžete jej vidět v T-Mobile Aréně ve středu 13. června.

Universal Music 

Imodium: Stigmata

Broumovské trio vydává tři roky po svém debutu album s názvem Stigmata. První desku vydali ve době, kdy dostali občanku, mnozí jim vyčítali nezkušenost. Za tři roky kluci vyzráli, mají za sebou několik turné, festivalů a hlavně spoustu koncertů, což je na Stigmatech znát. Třináct novinek zní moderně, energicky s přesahy do mnoha žánrů, což jasně ukazuje, že se definitivně rozhodli opustit hudební škatulku s názvem grunge.

Warner Music

Hogs Václav Koubek: Všem se nalejvá

The Hogs patří  v Irsku k nejžádanějším ansámblům, zabývající se irskou lidovou hudbou. The Hogs nejsou žádná napodobenina, ale irský folklor sám o sobě. Vůdčí osobnost kapely Michael Casey dokonce zkomponoval pár skladeb i pro Shane MacGowana (Pogues). Loni se The Hogs při hostování v Čechách setkali s harmonikářem Václavem Koubkem, se kterým si okamžitě padli do oka a dohodli se na vytvoření společného projektu. Vznikla tak deska s názvem Všem se nalejvá , pro níž Koubek přebásnil do češtiny irské a keltské tradicionály, které nahrál  s doprovodem The Hogs.

Indies records

Rihanna: Good Girl Gone Bad

Z mladičké Rihanny se po albu A Girl Like Me stala hvězda první velikosti. Na novém albu Good Girl Gone Bad opět najdete spoustu hitů, jak již naznačuje singl Umbrella, na které s Rihannou spolupracoval Jay Z . 

Universal Music 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám