Hlavní obsah

Popcorn, cola a zamilovaný Karel Marx

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete vidět film o zamilovaném Karlu Marxovi, brzy se dočkáte. Na životním příběhu autora Komunistického manifestu již pracuje Haiťan Raoul Peck, píše server Hollywood Reporter.

Článek

Film, který se bude jmenovat jednoduše Karl Marx, se zaměří na mladá léta komunistického idolu. Bude se odehrávat ve 30. a 40. letech 19. století a vyvrcholí vydáním Komunistického manifestu.

Ve filmu samozřejmě nesmí chybět Bedřich Engels, ale scénář zabrnká i na romantickou strunu - dozvíme se, jak to bylo s Marxovou láskou k urozené Jenny von Westfalen.

Producent Jacques Bidou naznačil, že se má jednat o film spíše komerčnějšího rázu určený pro široké publikum. Není známo, kdo bude hrát Karla Marxe, ale musí to být nějaký pohledný mladý herec. "Hlavní postavy musí být mladé," uvedl producent a dodal: "Raoul chce určitě udělat film pro široké publikum."

Film má rozpočet asi 20 miliónů dolarů, bude se točit v angličtině a spolupracuje na něm také francouzsko-německý kanál Arte. Pokud by roli Karla Marxe a jeho ženy přijaly velké komerční hvězdy, nepochybně bude o zábavu postaráno. Objevily se spekulace, že by mohlo jít o Ralpha Fiennese a Gwyneth Paltrow.

Anketa

Kdo by měl hrát Marxe?
Brad Pitt
4,8 %
Orlando Bloom
13,8 %
Ralph Fiennes
10,6 %
Elijah Wood
5,8 %
Borat
43,9 %
Johnny Depp
12,2 %
Owen Wilson
4,2 %
Ben Stiller
4,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 189 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám