Hlavní obsah

Nová DVD - Krvavý diamant, Noc v muzeu i Zamilovaní blázni

Tento týden vychází na DVD dobrodružné drama s Leonardem DiCapriem Krvavý diamant, bláznivá komedie Noc v muzeu nebo romantický film Zamilovaní blázni.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Krvavý diamant

Příběh jihoafrického žoldáka Dannyho Archera ze Zimbabwe a rybáře Solomona Vandyho z kmene Mende je zasazen do 90. let minulého století, kdy se v Sierra Leone odehrávala krvavá občanská válka.

Solomon byl násilím odvlečen od rodiny a přinucen k práci v diamantovém dole. Jednoho dne objeví obzvlášť veliký valoun a ač ví, že se vystavuje velkému nebezpečí, ukryje jej. Velký diamant má být prostředkem  k vysvobození jeho ženy a dcer z utečeneckého tábora a záchraně jeho syna z jednotek dětských vojáků.

Dobrodruh Archer se za pašování dostal do vězení, kde se dozvěděl, že Solomon našel a ukryl diamant. Oba muži se s pomocí idealistické novinářky Maddy Bowenové vydávají na cestu na území povstalců.

Blood Diamond, USA 2006, 143 min., režie: Edward Zwick, hrají: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connellyová, Djimon Hounsou, Michael Sheen, Arnold Vosloo, Nick Reding, David S. Lee, Stephen Collins, Jimi Mistry...

Noc v muzeu

V akčně-dobrodružné komedii Noc v muzeu nový noční hlídač zjistí, že opravdové dobrodružství začíná teprve ve chvíli, kdy zaklapnou dveře za posledním návštěvníkem a zdánlivě nehybné exponáty si začnou užívat divoké noční rejdy.

Zkrachovalý snílek  Larry Daley, který se svými vynalézavými nápady nikdy nenašel příliš velké uplatnění, pod tlakem nepříznivých okolností začal hledat obyčejné zaměstnání. Před první směnou v muzeu dostane do ruky velkou baterku, ohmataný manuál a je zanechán o samotě ve strašidelně opuštěném obřím muzeu.

Larry s němým úžasem sleduje, jak se prehistorická zvířata a slavné historické postavy jedna po druhé probouzejí k životu. Po mramorových chodbách se prohánějí Tyrannosaurus rex a i Hun Attila, mezi křehkými expozicemi korzují lvi s opicemi a Larry se marně snaží získat nad nastalým zmatkem kontrolu.

Night at the Museum, USA 2006, 108 min., režie: Shawn Levy, hrají: Ben Stiller, Owen Wilson, Robin Williams, Carla Guginová, Mickey Rooney, Dick Van Dyke, Ernest Borgnine, Steve Coogan, Bill Cobbs, Ricky Gervais...

Královna řeky

Historické dobrodružné drama se odehrává na Novém Zélandě roku 1868. Sarah O´Brienová vyrůstala mezi vojáky na vojenské základně na Te Awa Nui - Velké řece. Jako mladá otěhotněla a porodila syna. O sedm let později jejího syna unesl jeho maorský dědeček.

Sarah od té chvíle zasvěcuje svůj život jedinému přání - znova se shledat se svým synem. Od svého jediného přítele Doylea, psychicky zlomeného vojáka, ale pomoc očekávat nemůže. Časem se jí naskytne šance svého syna opět spatřit. Je přivolána k nemocnému náčelníkovi a postupně si zvyká na život v maorské vesnici.

Sarah uzdravuje náčelníka, ale jen pro to, aby vyhlásil válku kolonialistům - lidem, kteří jsou pro ni stále přátelé. Její zoufalství se prohlubuje, když jí syn sdělí, že se s ní nevrátí. Sarah se musí jednou provždy rozhodnout. Vrátí se ke svým evropským kořenům nebo následovat svého syna...

River Queen, USA 2005, 110 min., režie: Vincent Ward, hrají: Samantha Mortonová, Kiefer Sutherland, Cliff Curtis, Temuera Morrisonová, Stephen Rea...

Zamilovaní blázni

Romantická komedie Zamilovaní blázni staví podobně jako film Jiná láska na problematice postižených lidí. Jejími hrdiny jsou geniální umělkyně a hudebnice Isabelle a matematik Donald, kteří trpí autismem.

Donald pracuje jako řidič taxi a pravidelně se setkává s podobně postiženými. Má jen lehkou formu aspergerova syndromu ve srovnání s ostatními, přesto mu brání normálně žít. Jeho rutinní životní styl náhle naruší krásná, ale komplikovaná Isabelle. Jeho život je rázem vzhůru nohama.

Crazy in Love / Mozart and the Whale, USA 2005, 90 min., režie: Petter Nass, hrají: Josh Hartnett, Radha Mitchellová, Gary Cole, Sheila Kelleyová, Erica Leerhsenová, John Carroll Lynch, Rusty Schwimmerová...

Windsorský protokol

Windsorský protokol, přísně tajný nacistický dokument, obsahuje jména těch, kteří mají za pomoci peněz uložených na mnoha bankovních účtech položit základy Čtvrté říše.

Píše se rok 1998 a vůdce nových nacistů Heinzer, který za svého partnera a manipulovatelného pěšáka dokázal získat zkorumpovaného amerického senátora Joplina Hardyho. Hlavním cílem je dostat Hardyho do Bílého domu.

Do akce je znovu povolán Sean Dillon, kterého britská vláda vyšle do Washingtonu, kde Heinzer a jeho hrdlořezi vraždí všechny, kteří se jim postaví do cesty. Dillon se setká se svou známou, zaměstnankyní americké vlády Catherine Durginovou, která je i Hardyho přítelkyní. Pokusí se pokusí se stát jejím důvěrníkem, aby se dozvěděl podrobnosti o propojení mezi senátorem a nacisty. Akce spěje k brilantnímu vyvrcholení, při kterém je Hardy těsně před svým zvolením prezidentem odhalen Dillonem.

Windsor Protocol, Velká Británie / Kanada 1996, 96 min., režie: George Mihalka, hrají: Kyle MacLachlan, Macha Grenonová, Chris Wiggins, Lisa Bronwyn Moorová, John Colicos, Vlasta Vranová, Sonia Benezrová, Eugene Clark...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám