Hlavní obsah

Moskevské Divadlo na Pokrovce hostuje v Praze

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři tituly ze svého repertoáru představí od pondělí 4. do pátku 8. 6. v Divadle na Vinohradech moskevské Divadlo na Pokrovce, které se věnuje klasické dramatice.

Článek

"Klasika je klasikou proto, že obsahuje věčně platná témata, ale neznamená to, že bychom byli nějakým archívním divadlem. Hrajeme živé divadlo a klademe akcenty na to, co zajímá nás i dnešní publikum," řekl na setkání s novináři zakladatel divadla a jeho umělecký šéf, režisér Sergej Arcibašev, jehož čtyři režie uvidí i čeští diváci.

Ženitba, Revizor, Tři sestry a Hamlet tvoří základní pilíře repertoáru už od jeho založení v 90. letech. "Inscenace se samozřejmě proměňují, snažíme se do nich vnášet nové zkušenosti a dojmy tak, jak umělecky i lidsky dozráváme," komentoval své inscenace Arcibašev, který se jako herec představí v rolích Chlestakova a Hamleta.

Představení budou simultánně tlumočena, ale podle slov Sergeje Arcibaševa si s nimi rozuměli zahraniční diváci i bez překladu. "Jsem velmi zvědavý na reakce pražského publika," těší se šéf Divadla na Pokrovce, který zároveň vede i moskevské Divadlo Majakovského. Na hostování Divadla na Pokrovce jsou ještě k dostání vstupenky v Divadle na Vinohradech a v obvyklé předprodejní síti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám