Hlavní obsah

Poslední literární kabaret EKG bude o lásce a trapnosti

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek 1. června se koná poslední předprázdninový literárně hudební kabaret EKG, který v pražském Divadle Archa pořádá básník Igor Malijevský a spisovatel Jaroslav Rudiš. Pořad je věnován lásce a trapnosti.

Článek

Do Divadla Archa si Rudiš s Malijevským pozvali spisovatele Karla Kunu, filosofa a básníka Ivo Vodseďálka, začínajícího umělce Huga Paczolta a tetu Harlekýnu. Večer hudebně doprovodí Jaromír Švejdík, který zazpívá písničky své známé skupiny Umakart a sám se při nich doprovodí na kytaru. Premiérově se představí i folk revivalová kapela The Bombers.

"Láska bez trapnosti neexistuje. Zeptejte se někoho třeba na jeho první sex. Většinou vám odpoví, bylo to hezký. Ale vzápětí řekne, ne, bylo to divný. Tak nějak rychlý. Trapný. Doteď si třeba pamatuju, jak jsem nedokázal své milé deset minut rozepnout podprsenku. A když se mi to podařilo, málem už bylo po všem," říká Jaroslav Rudiš. A Igor Malijevský dodává: "My si totiž trapnost nevybrali, přišla sama. Ano, i já mám vzpomínky, nad kterými zůstává dodnes stát už jen rozum."

EKG je nová literárně hudební šou, kterou ve spolupráci s Divadlem Archa pořádají Igor Malijevský a Jaroslav Rudiš od počátku roku 2007 a je dnes největší českou scénou zaměřenou na živou literaturu. Protagonisté udržují pořad na hranici mezi literárním čtením, hudebním večerem a divadelním kabaretem. Důležitou roli hraje improvizace, komunikace s publikem a autorský přednes obvykle zcela nových textů současných českých spisovatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám