Hlavní obsah

Vstupenky na Iron Maiden si zatím koupilo 25 tisíc lidí

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Už příští týden Ostrava zažije nejpočetněji navštívenou hudební událost všech dob. Britská heavymetalová skupina Iron Maiden vystoupí ve středu 6. června na ostravském fotbalovém stadiónu Bazaly.

Článek

"Zatím jsme prodali zhruba 25 tisíc vstupenek," uvedla Renáta Seberová z pořadatelské agentury Velryba. Jen pro srovnání - na megakoncert skupiny Kabát, který se konal před třemi lety také na Bazalech, přišlo o deset tisíc lidí méně.

Návrat po úspěšném pražském koncertu

Skupina Iron Maiden se do České republiky vrací po úspěšném pražském koncertu z předminulého roku. "Na našem posledním koncertě v pražské T-Mobile Aréně nás fanoušci nechtěli pustit z pódia, proto jsme se rozhodli zde znovu koncertovat," tvrdí zpěvák skupiny Bruce Dickinson, který se v Ostravě v minulosti už jednou objevil se svým sólovým projektem.

Fanoušci se mohou těšit na řadu písní, které kapelu zejména v polovině 80. let minulého století proslavily. "Na loňském turné jsme hráli pouze písničky z nového alba, ale nyní přidáme i klasické skladby, o kterých víme, že by je naši fanoušci rádi slyšeli v atmosféře koncertu pod širým nebem," dodal Dickinson s tím, že součástí vizuální show bude i strašidelný maskot kapely Eddie, který bude na pódiu přítomný po celou dobu koncertu.

Jeden z nejvýpravnějších koncertů

Iron Maiden doposud natočili čtrnáct studiových alb, kterých se prodalo několik desítek miliónů. S programem plným vizuálních efektů vystupovali po celém světě a ostravský koncert bude patřit právě mezi ty nejvýpravnější.

Brány stadiónu Bazaly se pro návštěvníky otevřou už v 16 hodin, samotný koncert začne v 18 hodin. Prvním předskokanem bude jednadvacetiletá Lauren Harris, dcera jednoho z členů Iron Maiden Steva Harrise. Jako druhá předkapela se představí brněnská rocková skupina Gate Crasher, kterou si vybraly hlavní hvězdy ze tří kapel, nominovaných posluchači ostravského Rádia Hey.

"Bude to náš největší koncert. Zatím jsme pro nejvíce lidí hráli na Majálesu, kam přišly asi tři tisíce lidí," tvrdí zpěvák skupiny Ondřej Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám