Hlavní obsah

Tofiho kamarádský fernet má v televizi zákaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nařídila s odkazem na zákon o regulaci reklamy ukončit vysílání reklamy s hercem Sagvanem Tofim na fernet od společnosti Berentzen. Zároveň rada zahájila správní řízení kvůli této reklamě s firmou Berentzen Distillers ČR i agenturou FCB Prague, která reklamu vyrobila.

Článek

Spot propagující fernet od Berentzenu má název odkazující na film z 80. let Kamarád do deště, v němž si zahrál nejen Tofi, ale také Lukáš Vaculík. Tofi v nynější reklamě hovoří o alkoholu jako o "někom, kdo vás podrží" nebo jej oslovuje jako "kámoše". Zákon o regulaci reklamy přitom zakazuje v reklamě tvrdit, že alkohol v nápoji má léčebné vlastnosti nebo povzbuzující nebo uklidňující účinek anebo že je prostředkem řešení osobních problémů.

Reklamu na Fernet Berentzen již dříve označila za neetickou arbitrážní komise Rady pro reklamu (RPR). "Arbitrážní komise RPR považuje za zjevně a vysoce neetickou komunikaci reklamního sdělení, že alkohol může být prostředkem k řešení osobních problémů, a že vztah mezi spotřebitelem a alkoholickým výrobkem může být přirovnáván ke kamarádskému vztahu mezi lidmi," uvedli zástupci rady. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Reklama na kamarádský fernet je neetická

Reklama na Fernet Berentzen, v níž vystupuje herec Sagvan Tofi, je podle arbitrážní komise Rady pro reklamu (RPR) neetická. Tofi v reklamě hovoří o alkoholu...

Výběr článků

Načítám