Hlavní obsah

Rock a elektro v podání londýnských Nemo

Nemo je momentálně nejuznávanější a nejvlivnější elektro-rockový kvartet z Londýna. Díky nenapodobitelnému, energií nabitému zvuku, který je směsí elektroniky, rocku, punku a popu, se stali Nemo objevem současné nezávislé scény.

Článek

Nemo jsou experimentátoři jako Faint a zároveň jsou posluchačsky přístupní jako třeba Killers, což této anglické čtveřici získává publikum po celém světě. U nás se představí poprvé v úterý večer.

Ve Spojeném království Nemo vystupovali jako předkapela zpěvačky Imogen Heap, dvakrát nominované na Grammy, a hráli i s legendárními The Sneaker Pimps. Zpěvák James Cook také vyjel na turné se zpěvákem Chrisem Cornerem s jeho posledním projektem IAMX. Jako předkapela dále hráli třeba před Petem Dohertym, We Are Scientists, Robots in Disguise, VHS or Beta, The Infadels, The Paddingtons a Lorraine.

Nemo v minulém roce získali cenu poroty Under the Sky za nejlepší novou kapelu na festivalu v Montreaux. Vystupovali na tradičním večeru Death Disco a samostatné vystoupení měli i v berlínských klubech Rio a White Thrash. Účinkování v berlínském klubu Mudd Club v posledních dvou letech přineslo Nemo úspěch a v současné době koncertují po celém Německu.

Nedávno ve vlastním studiu Deepsee v Dalstonu dokončili nahrávání svého debutového alba Post Human Love. Na výrobě s nimi spolupracovali například Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian, Placebo), Charlie Francis (REM), Joe Wilson (Sneaker Pimps, Client, Trash Money) a Emre Ramazanoglu (producent Lou Rhodese, držitele britské Mercury Prize).

James Cook, leader kapely NEMO, spolupracovat také na albu Dreamer kapely Sunshine. Jak sám prohlásil, NEMO jsou nakažlivě taneční. Přijďte se o tom přesvědčit v úterý večer do pražského klubu Roxy.

Ukázky z jejich posledního alba uslyšíte na www.myspace.com/nemointernational

Reklama

Výběr článků

Načítám