Hlavní obsah

Michaela Jacksona už ne, říká slavný producent Quincy Jones

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký producent, skladatel a muzikant Quincy Jones už nechce spolupracovat na další desce Michaela Jacksona, ačkoliv v minulosti spolu slavili fantastické úspěchy. Čtyřiasedmdesátiletý Jones říká, že nemá čas.

Článek

Jones patří k legendárním postavám hudební historie. Zanechal stopu v jazzu, soulu i popu. S Michaelem Jacksonem začal pracovat od roku 1979 na albu Off The Wall. Následující Thriller se stal jednou z nejúspěšnějších desek všech dob (prodalo se více než 100 miliónů). Spolupracoval ještě na albu Bad, pak se jejich cesty rozešly.

Jackson nikdy nepopřel, že by s Jonesem zase rád pracoval, ale producent nemá zájem. "Je mi 74 let, nechte mě odpočinout," řekl Jones podle serveru RollingStone.

Michael Jackson by chtěl své nové album vydat ještě letos. Pracuje na něm již několik měsíců, producentský dohled na dílem vzal na svá bedra Will. I. Am ze skupiny Black Eyed Peas. Smlouvu na vydání desky uzavřel Jackson loni se členem bahrajnské královské rodiny Abdulláhem Hamádem Al-Chalífem. Je to první pokus o nové písně od roku 2001.

"Užívám si, že jsem zase ve studiu a dělám muziku," říkal na jaře 2006 spokojený Jackson, který se uchýlil do arabského světa poté, co v USA prodělal vyčerpávající soudní maratón kvůli obviněním ze zneužívání dětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám