Hlavní obsah

TV tip: Pán prstenů, 8 žen i koncert Pink Floyd

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z víkendové televizní nabídky vřele doporučujeme filmy Pán prstenů - Návrat krále a 8 žen. Pro hudební fajnšmekry je tu televizní záznam Pink Floyd: The Dark Side of the Moon.

Článek

Pán prstenů - Návrat krále

Největší klasika žánru fantasy pochází z pera britského spisovatele a lingvisty J.R.R. Tolkiena. Zfilmoval ji v roce 2003 režisér Peter Jackson a slavil úspěchy po celém světě. Díky tomu se nyní připravuje také velkorozpočtový dvoudílný film Hobbit.

Ve třetím díle ságy o prstenu přichází rozhodující bitva o Středozemi. Gandalf, Legolas a trpaslík Gimli spěchají s Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se snaží dostat do Mordoru, aby zničili magický prsten. V hlavních rolích Elijah Wood, Billy Boyd, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Liv Tylerová, Cate Blanchettová a další.

(Pán prstenů - Návrat krále, Prima, So 20.00)

8 žen

Na osamělém sídle ve Francii je zavražděn otec rodiny. Pachatelkou může být kterákoliv z osmi žen v domě. Divadelně laděný film plný šarmantních žen, vybroušených dialogů a jiskřivých hádek je mixem muzikálu, detektivky a komedie. Natočil ho v roce 2002 Francois Ozon.

(8 žen, ČT1, So 15:20)

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon - Live

Základní dílo rockové čítanky ve zvuku i v obraze. Živé provedení nejslavnějšího alba Pink Floyd spatřil svět poprvé v roce 1974. Záznam, který nabídne Česká televize, pochází z londýnského koncertu v roce 1994. Velké show schází jen Roger Waters, který se rozešel s Davidem Gilmourem ve zlém a Pink Floyd dodnes nehrají společně.

(Pink Floyd: The Dark Side of the Moon - Live, ČT2, Pá 21:55)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám