Hlavní obsah

Visací zámek se těší na koncert s Exploited

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V sobotu se uskuteční ve Vroutku u Podbořan festival Doupov Mysteria Fest 2007, zaměřený na punk. Hlavními hvězdami budou britští Exploited. Chybět nebudou ani tuzemské špičky včetně Visacího zámku, Plexis, E!E a Totálního nasazení. V rozhovoru na otázky odpovídal baskytarista Visacího zámku Vladimír Šťastka.

Článek

Co budete hrát? Připravujete na sobotu nějaký speciální set, který by zdůraznil punkový charakter kapely?

Punkový charakter kapely, myslím, zdůrazňovat netřeba, ale dechovkového setu, který by zdůraznil něco nepatřičného, se naši posluchači zcela jistě nedočkají. Určitě zazní Traktor.

Co pro vás znamená hrát před The Exploited? Nakolik vás tato kapela Inspirovala?

Podle The Exploited jsme měli - a máme - pojmenovaný charakteristický beglajt bicích. Je jednodušší domluvit se pomocí přirovnání, než se to snažit vlastnoručně zahrát, nebo to složitě a dlouho škrábat do not. Jednou jsem to zkusil, a po týdnu jsem u třetího taktu zapomněl, co chci vlastně složit. A co se inspirace týče, tak znalci tvorby obou kapel ji zajisté poznali. Určitě zahrajeme Fuk. (Právě tato píseň byla inspirována tvorbou The Exploited - pozn aš)

A co pro vás znamená objevit se na stejném pódiu s Plexis, které jste zase inspirovali vy?

To už je takový propletenec, kdo koho inspiroval. Ale hrát Dřevorubce asi nebudeme, i když jsem ho kdysi dááávno pro Plexis napsal, a pak jsem ho párkrát zahráli i my, protože oni ho dlouho nehráli. My už ho ale teď taky moc nehrajeme.

Vice informací na www.doupovmysteria.eu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám