Hlavní obsah

Pražský výběr II chystá premiéru v Teplicích

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajně "největší show od požáru Národního divadla" nabídne premiérové koncertní vystoupení skupiny Pražský výběr II, které se odehraje v pátek 25. května ve 20 hodin na zimním stadiónu v Teplicích. Kapela veřejně pokřtí své nové album Vymlácený rockový palice, které vyšlo minulý týden.

Článek

Koncertní premiéra se odbude v rámci otevření lázeňské sezóny a vstup na akci je zdarma. Diváci budou mít možnost poprvé slyšet v živém provedení všechny nové skladby. Připraven je i blok starších písniček z autorské dílny Michaela Kocába.

"Nechali jsme je v původní podobě, neupravovali jsme je nově," řekl zpěvák a klávesista Michael Kocáb Právu. Pražský výběr II se představí v sestavě s Kocábem, bubeníkem Klaudiem Kryšpínem, zpěvačkou Zlatou Kinskou, baskytaristou Richardem Scheuflerem a kytaristou Glennem Proudfootem. Jako předskupina vystoupí pražská formace Doctor P. P.

V Teplicích bude vůbec poprvé představena extravagantní scéna vytvořená kombinací zkorodovaného železa a plechů se zrcadlovým povrchem. K její výbavě patří též šestimetrové LED stěny a laserové efekty. Vizualizaci skladeb pro obrovskou telestěnu připravuje zpěvačka skupiny Zlata Kinská a scénické řešení projektuje architekt Jan Konečný. Pražský výběr II se v létě představí na festivalech a na podzim vyrazí na vlastní turné. Na něm jedno koncertní vystoupení zaznamená v obraze a dokončí videoklipy ke všem deseti písničkám na své nové desce. Na jaře příštího roku vyjde vše na DVD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám