Hlavní obsah

Angelina Jolie a Brad Pitt dorazili z Prahy do Cannes

Právo, Věra Míšková

Z Prahy na Azurové pobřeží přijeli v neděli Angelina Jolieová a Brad Pitt, aby tu ve světové premiéře uvedli film Michaela Winterbottoma A Mighty Heart. "Máme se výborně, zatím jsme si jen hráli s dětmi a setkali se s přáteli," řekla o den později novinářům Angelina Jolieová, ale vzápětí zvolila ona i ostatní mnohem vážnější tón.

Článek

Film A Mighty Heart je totiž příběhem novináře Wall Street Journal Daniela Pearla, kterého před pěti lety v Pákistánu unesli a popravili poté, kdy tu pátral v případu pokusu o teroristický útok na letadlo Paříž-Miami. Producentem filmu je Brad Pitt, a je to zároveň první projekt, který hollywodský pár společně představil veřejnosti.

"Jsme opravdu šťastni, že můžeme právě tady představit světu film, který je velmi současný, mluví o největších nebezpečích dnešního světa a natočil ho tak vynikající filmař jakým je Michael Winterbottom. Viděl jsem řadu jeho filmů a byl jsem přesvědčen, že je pro tuto látku tím nejlepším režisérem,” řekl Pitt a protože spolu s ním, Angelinou a Winterbottomem (Vítejte v Sarajevu, V tomto světě, The Road to Guantanamo) uvedla snímek i vdova Marianne Pearlová, kterou Jolieová hraje, bylo to nanejvýš dojemné setkání.

Angelina: Byla jsem nervózní

"Jsem šťastná, že Angelina tuto roli přijala, myslím, že zdaleka nejde jen o příběh naší rodiny, ale o celkovou situaci ve světě, která se, pokud jde o terorismus, za ty roky vůbec nezměnila a je třeba o tom všemi způsoby mluvit," řekla Marianne Pearlová, která je zároveň autorkou předlohy ke stejnojmenné knize.

Angelina Jolie přiznala, že role Marianne a práce na ní pro ni byla nesmírně emotivní záležitostí. "Byla jsem z toho hodně nervózní, a uklidnila jsem se vlastně až poté, co Marianne film viděla a za několik dní mi řekla, že je spokojená," řekla a dodala: "Marianna prožila to nejstrašnější, co lze v současném světě zažít a vyšla z toho s pevnou vírou, že nesmíme podlehnout zaslepené nenávisti, ale stále usilovat o dialog. Kdybych nedokázala tuto její pravdu přenést na plátno a lidé neviděli, jaká je to krásná, silná a otevřená duše, udělala bych této skvělé ženě hodně špatnou službu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám