Hlavní obsah

Hitem letošní Letní scény Ungelt bude Picasso

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se v polovině června otevře v malebné části pražských Hradčan pod Loretou na Novém světě Letní scéna Divadla Ungelt. Na repertoáru budou tři inscenace Divadla Ungelt a řada recitálů, které jsou v kouzelném prostředí letní zahrady zvláště vítanou příležitostí k příjemně strávenému večeru.

Článek

Stěžejním titulem letošního léta bude inscenace Hatcherovy hry Picasso s Milanem Kňažkem a Vilmou Cibulkovou. Oba se za své herecké výkony ocitli v nejužší nominaci na Cenu Thálie, kterou získala Cibulková. Příběh setkání nacistické kunsthistoričky se slavným malířem v okupované Paříži patří k divácky nejžádanějším pražským divadelním představením.

Oldřich Kaiser a Chantal Poullainová jsou protagonisty inscenace Šest tanečních lekcí‚ v šesti týdnech, kde jde o daleko více než jen o výuku tance. Novinkou letošní Letní scény bude představení Všechno jen do putyk a ženským, kde příběh dvou tuláků putujících světem přiblíží divákům skrze poezii Francoise Villona Vilma Cibulková a Miroslav Etzler.

Komorní recitály Marty Kubišové a jejích hostů slibují i letos hvězdná jména - na Novém světě zazpívá i popovídá Jiří Korn, Václav Neckář, Helena Vondráčková, Lucie Bílá i Yvonne Přenosilová, stranou nezůstane samozřejmě ani hostitelka Marta Kubišová.

Vstupenky na Letní scénu Ungelt se prodávají od začátku května a je o ně velký zájem. Získat je lze v prodejní síti Ticket Art, v pokladně Divadla Ungelt (Malá Štupartská 1) , kde je i možnost e-mailové rezervace na adrese vstupenky@letniscena.cz a od 18. června přímo v pokladně Letní scény na Novém světě. Bližší informace o repertoáru a termínech na www.letniscena.cz.            

Reklama

Výběr článků

Načítám