Hlavní obsah

Zpěvák Bryan Ferry dodal tělocvičně eleganci a styl

Právo, Tomáš Komárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak proměnit upocenou házenkářskou halu pražské Slavie, působící jako tělocvična, v třpytivý Cotton Club? Tohoto nelehkého úkolu se jako vždy zhostil šarmantní britský zpěvák Bryan Ferry s elegancí jemu vlastní. Posilněn o vynikající kapelu vedenou legendárním kytaristou Chrisem Speddingem, čítající sboristky, tři kytary, dvě piána a housle se Ferry předvedl ve vynikající hlasové formě.

Článek

Přesvědčivě podal průřez tvorbou Roxy Music, své sólové desky a pár nedávných interpretací skladeb Boba Dylana. To vše v elektrizující náladě, bez umělých životabudičů. Publikum, ale i přes skleníkovou teplotu haly zůstávalo v první části večera studené, a i když zazněla výborná coververze Lennonova Jealous Guy, mezi pódiem a sedícími diváky zel pětimetrový odstup.

Po komorní verzi Dylanovy Gates of Eden se Ferry naplno pustil do svého zlatého fondu a následovaly hity Tokio Joe, Love is The Drug nebo Let´s Stick Together. Sedící publikum se nechalo strhnout, naběhlo před pódium a pustilo se do tance. "Už jsem si říkal, kde jste?," usmál se Ferry. Skvělé finále výjimečného umělce. "Děkuji, brzy se uvidíme!" rozloučil se Bryan Ferry. Doufejme, že příště s obnovenými Roxy Music.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám