Hlavní obsah

Nová CD - Linkin Park, Bůhví i Maya

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se konečně dočkali fanoušci amerických Linkin Park, kteří přicházejí s třetí studiovou deskou nazvanou Minutes To Midnight. Své publikum potěší i skupina Bůhví v čele s Ondřejem Brzobohatým nebo česká formace Maya.

Článek

Linkin Park: Minutes To Midnight

Třetí studiové album Linkin Park Minutes To Midnight vzniklo v koprodukci Mikea Shinody a Ricka Rubina (U2, Red Hot Chili Peppers, Run DMC). Nahráno bylo v proslulém studiu Mansion v Laurel Canyon a hudební kritici, kteří jej měli možnost slyšet, jej hodnotí jako dosud nejlepší a nejdůležitější album kapely.

Warner Music 

Bůhví: Hodina

Dvanáct písní se vešlo na desku Hodina, kterou pod producentským dohledem Yardy Helešice natočila pražská skupina Bůhví v čele s charismatickým frontmanem Ondřejem Brzobohatým. Kapela s ní přichází tři roky po svém kritikou vřele přijatém albu Akt. Všechny skladby na desce jsou původní, hudebně pocházejí z autorské dílny Ondřeje Brzobohatého a Martina Hrubého, texty napsali Martin Hrubý s Vojtěchem Probstem. Úspěch už skupině přinesl  pilotní singl Nad strží.

EMI

Maya: Skrývaný

Nenápadná, ale na domácí scéně již etablovaná hudební formace Maya seskupená kolem producenta Darka Krále a zpěvačky Nory Grundové (toho času v požehnaném stavu), která vždy přinášela kromě spolehlivých hitových singlů i neotřelou easylistening náladu na velkých hudebních plochách (v duchu projektů, jaké přináší Enya), přichází tentokrát s živočišnějším zvukem. Album obsahuje čtrnáct skladeb, až na jednu výjimku žádnou instrumentální, a všechny jsou označeny jako zastavení. Pokud by to mělo být jako nápověda málo, potom symbol Křížové cesty je víc než příznačný.

Universal Music 

Kings of Leon: Because of the Times

Že se v americkém Nashville nerodí jen výborné country kapely, dokazují právě Kings Of Leon. Jejich nové, v pořadí třetí album, nese název Because Of The Times a producentsky za ním opět stojí Ethan Johns (Ray LaMontagne, Ryan Adams) a Angelo Petraglia. Najdete na něm třináct nových písní, které ukazují, kam se dnes tato rocková partička posunula nejen hudebně.

Sony BMG

Ondřej Pivec Organic Quartet: Never Enough

Mladá moderní jazzová parta neobvyklých kvalit přichází se svým druhým albem krátce poté, co za svůj debut Don´t Get Ideas obdržela Anděla za nejlepší jazzové album roku 2006. Kapela vedená teprve třiadvacetiletým hráčem na Hammondovy varhany Ondřejem Pivcem, který je také autorem většiny repertoáru, aranžérem a na novém albu i zpěvákem, servíruje moderní fusion jazz s prvky funky, soulu a rocku. Hraje ve složení hammondky, kytara, saxofon a bicí a překvapuje energií, nasazením, hráčskou virtuozitou, suverenitou, sehraností i autenticitou projevu.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám