Hlavní obsah

V seriálu Nemocnice 3 zemře Ina, Blažeje čeká nová láska

– PRAHA
Právo, jp

Rodinné stříbro České televize - úspěšný seriál Nemocnice na kraji města - čeká natáčení třetí řady nazvané Nové osudy. Série je rozložena na třináct dílů a premiéra na ČT 1 je naplánována na podzim příštího roku.

Článek

"Vyprávění se ponese v dietlovském duchu, ale Nemocnice se musí pohnout. Nemůžeme zůstat tam, kde před čtyřmi lety skončilo druhé pokračování," řekl na setkání s novináři koproducent seriálu Borek Severa. Scénář napsala talentovaná Lucie Konášová.

"Mohla jsem se rozhodnout, které postavy si ponechám a které zmizí," dodala  Konášová. V nových příbězích vstupuje do děje více ženských rolí. Magdalena Dietlová, manželka původního scenáristy Jaroslava Dietla, je s novými díly spokojena. "Jsou tam dvě místa, které mě dostala", uvedla, ale odmítla prozradit která.

Ze starých známých z první řady zůstává například ředitel Arnošt Blažej (Josef Abrhám), primářka Alžběta Čenková (Eliška Balzerová), Dana Králová (Jana Štěpánková) nebo Karel Sova (Ladislav Frej). Z druhé řady zůstávají mj. doktorští manželé Machovcovi (Tomáš Töpfer a Bára Hrzánová). Sestřička a později Blažejova manželka Ina zemře, ale jako "záhadná Anna" se v seriálu objeví Libuše Šafránková. Blažeje také čeká nový, zajímavý vztah.

Nováčky budou Bartoška, Vondráčková či Krajčo

Nově příchozími postami jsou např. doktor Kryštof Pavelka (zpěvák Richard Krajčo), starosta Svatopluk a jeho dcera (Jiří Bartoška a Lucie Vondráčková) nebo rázná doktorka zvaná Bloody Mary (Vilma Cibulková).

Lásek se v seriálu mihne více -  Blažejovi synové se zamilují do stejné ženy a jedna stará láska (hokejové eso Přemysl Rezek v podání Viktora Preisse) se vrátí. V borské nemocnici dojde také na další personální zemětřesení.

V seriálu si zahrají i špičkové české lékařské kapacity z Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích a z nemocnice Na Františku. Natáčí se v Žatci, Zbraslavi a okolí Prahy, celkem na osmdesáti lokacích. Výroba seriálu přijde na 95 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám