Hlavní obsah

Nová DVD - Prázdniny, Síly temna i Bažina

Tento týden vychází na DVD například romantická komedie Prázdniny s Cameron Diazovou a Kate Winsletovou, kouzelnická fantasy Síly temna nebo horor Bažina se strašidelným domem v hlavní roli .

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Prázdniny

Režisérkou romantické komedie Prázdniny je Nancy Meyersová, která má na svém kontě úspěšné komedie jako Po čem ženy touží či Lepší pozdě nežli později.

Amanda je rozkošná a lehce snobská obyvatelka luxusní rezidence v Los Angeles. Ani to však nezabránilo jejímu dnes již expříteli, aby se vyspal s jinou ženou. Iris je stejně rozkošná ale lehce uzavřená obyvatelka "nejmenšího domku na světě", stojícího na samotě poblíž Londýna, která se zakoukala do šéfa, bohužel čerstvě zasnoubeného. Dvě ženy se stejným problémem, které od sebe dělí devět tisíc kilometrů, se rozhodnou pro razantní řešení.

Po vzájemném ujištění, že v okolí ani jedné z nich není žádný chlap, který by jejich deprese ještě prohloubil, míří Amanda do sychravé Anglie a Iris do sluncem zalité Kalifornie, aby si bez chlapů v klidu užily vánoční prázdniny. Jenže Amandě nadělí Ježíšek Grahama, Irisina romanticky založeného bratra, a aby se to nepletlo, kolem Iris se začne motat Amandin přítel Miles, svérázný hudební skladatel. Přestože se obě snažily před chlapy utéct, zdá se, že z louže přešly přímo pod okap.

The Holiday, USA 2006, 135 min., režie: Nancy Meyersová, hrají: Cameron Diazová, Kate Winsletová, Jude Law, Jack Black, Rufus Sewell, Edward Burns...

Síly temna

Kouzelnická fantasy zavede diváka do elitní školy Spenser Academy, kde sídlí spolek Synové Ipswiche, jehož členové jsou ti nejzkaženější studenti na škole. Alespoň na první pohled. Tito čtyři přátelé spolu totiž sdílejí jedno tři sta let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomí, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe.

The Covenant, USA 2006, 93 min., režie: Renny Harlin, hrají: Steven Strait, Laura Ramseyová, Sebastian Stan, Taylor Kitsch, Chace Crawford...

Kontrakt

Hrdina akčního thrilleru Ray Keene je otec, který se snaží předvést před svým synem, a proto se pokouší chytit a předat spravedlnosti nenapravitelného zabijáka Franka Cordella. Okolnosti však donutí tyto dva muže, aby spojili své síly. Musí uniknout vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř..?

The Contract, USA 2006, 96 min., režie: Bruce Beresford, hrají: John Cusack, Morgan Freeman, Ned Bellamy, Jonathan Hyde, Corey Johnson, Alice Krigeová...

Bažina

Duchařský horor Bažina čerpá z oblíbeného motivu tajuplných domů. Nechybí ohrožená žena, expert na paranormální jevy ani zvídavý novinář.

Claire Holloway je mladá vzdělaná autorka řady úspěšných knih pro děti. Její osobní život se však pohádce nepodobá. Claire neustále pronásledují vize násilí a smrti. Ve snaze zbavit se zlých myšlenek dává Claire na radu svého doktora a vydává se na studijní dovolenou.

Rozhoduje se pro venkovskou farmu Růžová bažina, jež ale až příliš připomíná dům, který se jí zjevuje v hrůzných snech. Jen chvíli po příjezdu je Claire rozrušena sérií stupňujících se nevysvětlitelných událostí. Ocitá se v děsivém světě ovládaném duchem desetileté dívky - té dívky, kterou Claire viděla již tolikrát ve svých snech.

Proto na farmu přijíždí šarmantní a pohledný vydavatel místních novin Noah Pitney a specialista na paranormální jevy Hunt, aby jí pomohli najít rozumné vysvětlení podivných událostí. Podaří se jim společně odkrýt temné tajemství vesnice a zbavit Claire jednou provždy bezesných nocí?

The  Marsh, USA 2006, 89 min., režie: Jordan Barker, hrají: Gabrielle Anwarová, Justin Louis, Forest Whitaker, William Cuddy...

Tajemství oceánu

Tajemství oceánu je netradiční dokument, který přináší unikátní záběry ze světa moří a oceánů. Jde o jeden z nejpozoruhodnějších a nejucelenějších projektů, které kdy byly na poli dokumentů natočeny. Tajemství oceánu vás ponoří do mořských hlubin, provede vás od těch nejmělčích korálových útesů až k pustým břehům Antarktidy, od širého otevřeného oceánu až k noční krajině nejhlubších mořských propastí. Slovy režiséra Alastaira Fothergilla: "Zavedeme vás do světa, který jste nikdy před tím neviděli, zavedeme vás do poslední neprozkoumané oblasti naší planety."

Deep Blue, Velká Británie / Německo 2003, 90 min., české titulky, režie: Alastair Fothergill, Andy Byatt, vypravěč: Michael Gambon 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám