Hlavní obsah

Zpěvák Müller náhle opustil psychiatrickou léčebnu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský zpěvák Richard Müller (46) v pátek večer narychlo opustil psychiatrickou kliniku košické nemocnice, v níž byl hospitalizován od úterý. Podle deníku Nový čas si pro něho přijela jeho česká přítelkyně Vanda Wolfová (36), s níž zpěvák rok a půl chodí.

Článek

Není zatím jasné, zda se Müller na kliniku ještě vrátí nebo léčbu definitivně ukončil. "Neposkytujeme žádné informace," řekla Novému času mluvčí nemocnice Jaroslava Oravcová.

V rozhovoru pro televizi Markíza se zpěvák v roce 2006 přiznal, že trpí manio-depresivními stavy. "Ano, mám takovou diagnózu. Před tím jsem nevěděl, co se se mnou děje. Nechápal jsem, že jednou jsem nahoře a najednou zase dole. Až když mně určili diagnózu, pochopil jsem souvislosti. Dověděl jsem se od lékařů zásadní věci a začal jsem se léčit. Odzkoušel jsem asi pět druhů léků, ale zabral až ten šestý nebo osmý," uvedl Muller.

Zpěvák měl loni vážné zdravotní potíže, když při návratu ze Spojených států zkolaboval na pařížském letišti. V minulosti měl zpěvák problém s drogami. K jejich užívání se přiznal v médiích. O svých stavech způsobených kokainem mluvil otevřeně. "Kokain ve mně vyvolává nenormální stavy úzkosti. Rozhodl jsem se tím skoncovat. V abstinenčním období jsem škrábal zeď a vážně jsem přemýšlel, zda je lepší kabel nebo plyn," uvedl v jenom z rozhovorů.

Loni zpěvák oznámil, že končí s koncerty. Chce pracovat už pouze ve studiu a vystupovat na dobročinných akcích.

Reklama

Související články

Richard Müller: Končím se zpěvem

Slovenský zpěvák Richard Müller (45) řekl televizi Markíza, že končí se zpěvem. K tomuto rozhodnutí prý dospěl už před nějakým časem. "Největší umění je umění...

Výběr článků

Načítám