Hlavní obsah

Experimentující 4+4 dny v pohybu

Novinky, Stanislav Dvořák

Divadlo, tanec, videoprojekce, výstavy i živou hudbu spojuje mezinárodní divadelní festival 4+4 dny v pohybu. Proběhne od 19. do 26. května 2007 v Divadle Ponec na Žižkově, v Divadle Archa na Florenci a v Zemědělském muzeu a jeho okolí na Letné.

Článek

"Současné světové experimentální divadlo a tanec využívající ve své tvorbě multimedia nebo živou hudbu budou reprezentovat projekty souborů Superamas (Francie/Rakousko), Motus (Itálie), Kinkaleri (Itálie), Thomas Lehmen (Německo), Velma (Švýcarsko), Nigel Charnock (Velká Británie) a Good Girl Killer (Polsko)," uvedla za organizátory Nikola Böhmová.

Dále festival uvede také  premiéru site-specific projektu Kultivar (projekt inspirovaný konkrétním místem a prostředím), který vzniká s českými performery pod uměleckým vedením holandského souboru Silo. Srdcem festivalu bude festivalový stan vybudovaný nedaleko Zemědělského muzea na Letenské pláni sloužící jako místo odpočinku a občerstvení jak pro návštěvníky festivalu, tak pro náhodné kolemjdoucí.

Mezi uměním a sociologií

Letošní ročník inicioval zcela novou dramaturgickou linii zabývající se pomezím mezi uměním a sociologií. Tuto sekci s názvem Panorama  bude reprezentovat pět mezinárodních projektů.

Projekt consTRUCKtions - conNEXTions se na festivalu představí formou mobilní laboratoře v podobě speciálně upraveného nákladního vozu. Jeho ústředním tématem je migrace. Na projektu spolupracují organizace Soho in Ottakring (Vídeň), Divadelní ústav (Praha), Metal Culture (Liverpool), Cola Production (Marseille) a Cosmos of Culture (Athény).

V prostředí bývalého Stalinova pomníku na Letné prezentován projekt s názvem Bystander Effect Miroslava Bambuška a Mostarského divadla  mladých v Bosně a Herzegovině. Tématem inscenace je tragédie lidí v Mostaru a reflexe děsivé války.

Světovou premiéru bude mít na festivalu mezinárodní multimediální projekt založený na propojení velkoplošných fotografií, projekce, živé hudby, textu a performance. Název projektu Hanging Around odkazuje na zachycení "trávení času" v evropských městech a vesnicích před vlastním obydlím, posedávání na ulicích, parcích, autobusových a vlakových nádražích.

Další info na www.ctyridny.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám