Hlavní obsah

TV: Stepfordské paničky, Dokonalý svět i Bondy

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu poběží v televizi např. filmy Stepfordské paničky a Dokonalý svět. ČT2 nabídne mimo jiné dokument o slavném undergroundovém spisovateli a filozofovi Egonu Bondym.

Článek

Stepfordské paničky

Kdesi v Connecticutu leží městečko Stepford, které působí idylicky, ale při bližším pohledu vyplouvají na povrch děsivé souvislosti. Není tu žádná kriminalita, žádné drogy a všichni jsou spokojení. Místní manželky jsou sladké, usměvavé domácí puťky. K čemu ale slouží dálkové ovladače se jmény žen? V hlavních rolích Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler a další.

(Stepfordské paničky, Nova, So 20:00)

Dokonalý svět

Příběh se odehrává v USA roku 1963. Při útěku z vězení zabijí Butch Haynes a Terry Pugh dozorce. Setkají se s náboženskou fanatičkou a pokračují v útěku i s jejím sedmiletým synem Phillipem. Butch později Terryho zastřelí a jede dál jen se zakřiknutým chlapcem. Mezi oběma se vyvíjí zvláštní pouto, pro Philipa se zločinec stává náhradou otce. V hlavní roli Kevin Costner.

(Dokonalý svět, Nova, Ne 22:45)

Fišer alias Bondy

Egon Bondy byl filozofem, básníkem i prozaikem. Fascinoval svým záběrem, zajímal se o budhismus, Marxe, sci-fi, i o moderní výtvarné umění a hudbu. Kritický a originální myslitel Bondy se svými mnohdy extrémními názory vždy plaval proti hlavnímu proudu. Celý život pracoval v undergroundu a ve svých textech nemilosrdně pitval totalitu i současný kapitalismus.

(Fišer alias Bondy, ČT2, So 20.00)

Anketa

Který víkendový pořad vás zaujal?
Stepfordské paničky
70,6 %
Dokonalý svět
10,8 %
Fišer alias Bondy
18,6 %
Celkem hlasovalo 967 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám