Hlavní obsah

Potvrzeno: nový Terminátor bez Schwarzeneggera

Novinky, Stanislav Dvořák

Fanoušci sci-fi mohou být zklamáni i nadšeni zároveň. Po dlouhých spekulacích o natočení dalšího dílu terminátorské ságy se potvrdilo, že film sice bude, ale bez hlavního představitele Arnolda Schwarzeneggera. Uvedla to agentura DPA.

Článek

Schwarzenegger, který si užívá velmi úspěšnou politickou kariéru, patrně nemá čas ani zájem hrát v dalších filmech. Firma Halcyon Company přesto zakoupila příslušná práva a ohlásila hned tři nové díly.

Terminátor 4 se má objevit na plátnech v roce 2009. Scénář sepsali John Brancato a Michael Ferris. Produkce se ujme Moritz Borman, který už pracoval na Terminátorovi 3.

Není známo, kdo bude film režírovat, ani kdo v něm bude hrát. Schwarzenegger to ale stoprocentně nebude, jeho tiskový mluvčí sdělil, že guvernér nemá o projektu ani ponětí.

Film Terminátor natočený v roce 1984 s minimálním rozpočtem udělal z tehdy nevýrazného herce se směšným rakouským přízvukem světovou megahvězdu. Po této revoluční temné sci-fi už se v Hollywoodu Schwwarzeneggerovi nikdo nevysmíval a jeho příjmy za další role prudce narostly.

Terminátor jako soap-opera?

Následovaly dva další díly a loni se začalo mluvit i o TV seriálu. Nastavovaná terminátorská kaše nás tedy čeká i doma na obrazovkách. Seriál nazvaný The Sarah Connor Chronicles se má zabývat hlavně postavou Sáry a jejího syna Johna Connora a časově se má vtisknout někam mezi děj Terminátora 2 a 3.

Pilotní epizodou seriálu byl pověřen scénárista Josh Friedman a ten řekl, že nepůjde o čistě akční seriál plný střílení a automobilových honiček. Uvedl, že tam bude "akce i rodinné drama."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám