Hlavní obsah

Tak dlouho Axl vydával desku, až ji vydal internet

Novinky, Stanislav Dvořák

Komedie kolem léta nevydané, mýty opředené ale přesto existující desky kultovních rockerů Guns'n'Roses pokračuje. Fanoušci už ale nečekají, jestli Axl Rose se svou novou sestavou album někdy vydá. Sehnali si ho jinak.

Článek

Polovina alba Chinese Democracy je - tentokrát ve špičkové kvalitě -k dispozici na internetu na legálních hudebních serverech a zcela zadarmo.

Axl Rose sliboval desku tolik let, že se každé další prohlášení o brzkém vydání stávalo vtipem. Skladby prý stále vylepšoval, několikrát změnil sestavu. Některé nahrávky skutečně existují již od roku 2001, nyní se vrátily a znějí trochu jinak. Ve studiové kvalitě jsou na internetu písničky Chinese Democracy, The Blues, IRS, Madagascar a There Was a Time [klikněte zde].

Na jiné stránce jsou v nabídce živáky, ovšem podstatně méně kvalitní. [klikněte zde]

Původní sestava? Slash není proti

Původní Guns'n'Roses, kteří vládli rocku na přelomu 80. a 90. let, se dávno rozpadli a Axl Rose je jediným původním členem skupiny. Slash vydává vlastní alba stejně jako Izzy Stradlin. Steve Adler rozjel vlastní kapelu Adler's Appetite, která koncertuje i v Evropě a jak název napovídá, hraje i hity z desky Appetite for Destruction. Bývalé členy Guns'n'Roses můžete vidět také ve skupině Velvet Revolver (Duff McKagan, Matt Sorum a Slash).

Nedávno se objevila v médiích zpráva o tom, že Slash považuje za možné vrátit se k původní sestavě a koncertovat. Chování členů Guns'n'Roses je však zcela nepředvídatelné. Axl před časem podával žalobu na bývalé kolegy kvůli právům na staré písně. Kytarista Slash už v minulosti Axla také žaloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám