Hlavní obsah

Nová CD - Björk, Pražský Výběr i Midi Lidi

Tento týden vychází na CD například nové album legendární skupiny Pražský výběr II, s novinku přichází i islandská inovátorka Björk nebo elektronický projekt Midi Lidi.

Článek

Björk: Volta

Hudební inovátorka Björk vydává již šesté studiové album Volta (předchozí album Medúlla vydala v roce 2004). Nové album si celé sama napsala i produkovala. Zajímavý je i výběr hostů, ve dvou skladbách zazpívá kontroverzní Anthony Hegarty z Anthony and the Johnsons, beaty do několika skladeb pomáhal vytvářet Timbaland a dále spolupracovali například Mark Bellz LFO nebo Chris Corsano. První singl se jmenuje Earth Intruders.

Universal Music

Pražský Výběr II: Vymlácený rockový palice

V loňském roce došlo v legendárním Pražském výběru k mediálně sledovaném rozkolu. Nová podoba kapely, již bez Michala Pavlíčka a Viléma Čoka, se nyní představuje prvním albem, na které naváže koncertní šňůra. Z deseti nových skladeb je pod osmi podepsán Michael Kocáb, autory dalších dvou jsou bubeník Klaudius Kryšpín a nový baskytarista Richard Scheufler. Současně se ve studiu dokončuje několik videoklipů v režii Michaela Kocába, producenta Jana Soukupa a kameramanů Jana Malíře a Miroslava Čvorsjuka. Fenomenálním střihem a efektní výtvarnou složkou vše dotváří zpěvačka skupiny Zlata Kinská.

Sony BMG

Midi Lidi: Čekání na robota

Debutové album Čekání na robota je dílem tříčlenného elektronického projektu kolem filmaře Petra Marka (ex Muzikant Králíček, Kakaduo, Dr. Kombajn zábavy atd.), hudebního gigola Prokopa Holoubka (ex Triglav, Lynx-Lynx, Dr. Kombajn zábavy) a obchodnice se zlatem Markéty Lisé. Třináct šťavnatých tracků, to jsou vlastně nové verze toho nejoblíbenějšího, co kapela předvádí na svých koncertech. Vše se nese na hranách elektro/experimental/IDM a to ve strhujícím tanečním a energickém mixu.

Panther 

DJ Tiësto: Elements of Life

Autorské album vydal Tiësto po dlouhých třech letech, které uplynuly od alba Just Be a která Tiësto vyplnil vydáváním remixovaných nahrávek například řady In Search Of Sunrise nebo koncertními sety. Na CD nechybí ani ústřední melodie z filmu Piráti z Karibiku, He's a Pirate v remixované verzi.

Curepink 

Paula Andul: Greatest hits - Straight Up

Album Greatest hits - Straight Up Pauly Abdul přináší celkem osmnáct písní, z toho pět z nich doposud na žádném výběrovém albu zpěvačka  nevydala. Paula je autorka hitů jako Rush, Rush nebo Straight Up. Celkově má na kontě čtyři řadová alba, s kterými jen v Americe dosáhla deseti platinových ocenění.

EMI

Cinematic Orchestra: Ma Fleur

Jason Swinscoe a jeho kinematický orchestr nás nechal na nové studiové album čekat dlouho. Ma Fleur je imaginární soundtrack k neexistujícímu filmu. V roce 2005 Jason předal příteli zvukové náčrtky skladeb, ten podle nich sepsal scénář a The Cinematic Orchestra pak hudbu dokončili jako soundtrack. Fotografka pak vizuální složku dodává jedenácti fotografiemi pro každou skladbu. Trio vokalistů, které albem provází tvoří Fonatenella Bass, Lou Rhodes a Patrick Watson.

Panther/Import 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám