Hlavní obsah

Nová DVD - Eragon, Erotikon i Mrak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden na DVD vychází například úspěšná dětská fantasy Eragon, německé drama Mrak nebo světově proslulý český němý film Erotikon.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Eragon

První díl fantasy série Eragon určenou především mladým čtenářům vydal Christopher Paolini před třemi lety. Román se stal okamžitě senzací, například v žebříčku bestsellerů The New York Times se udržel 87 týdnů v kuse. Není divu, že se o něho okamžitě začali zajímat filmaři.

Chudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách podivný modrý kámen. Zprvu ho chce pouze zpeněžit a zabezpečit jím rodinu na nadcházející krutou zimu, jenže když se z kamene "vyklube" dračí vejce a z něj později dračí mládě - Safira, uvědomí si, že stojí tváří v tvář dobrodružství, které sahá vysoko nad jeho možnosti.

Jeho prostý život přes noc zanikne a on se ocitne v novém, nebezpečném světě intrik, kouzel a válek. Pouze se starodávným mečem a moudrým průvodcem musí Eragon se Safirou zdolávat nebezpečné situace a odolávat temným silám v království, kterému vládne král, jehož zlo nezná hranic. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou.

Eragon, USA 2006, 104 min., režie: Stefen Fangmeier, hrají: Edward Spellers, Jeremy Irons, Sienna Guilloryová, Robert Carlyle, Djimon Hounsou, Garrett Hedlund, Joss Stone, Rachel Weiszová (hlas), John Malkovich...

Erotikon

Drama režiséra Gustava Machatého Erotikon, které se stalo celosvětově proslulým, je asi nejvýznamnějším filmem němé éry českého filmu.

Železniční hlídač poskytne nocleh mladému elegánovi Georgovi, kterému ujede vlak. Na hlídačovu dceru Andreu mladík zapůsobí natolik, že mu ještě ten večer podlehne. Ráno George odjíždí. Dívka po čase zjistí, že čeká dítě. Píše to Georgovi, ale ten pošle jen peníze, neboť má poměr s vdanou ženou.

Andrea odjede porodit do města, aby vše utajila, ale dítě se narodí mrtvé. Později se provdá, více z vděčnosti než z lásky za muže, který ji zachránil před znásilněním. Nečekaně se setká s bývalým milencem a domněle překonané city jsou zpět a touha jí velí opustit manžela.

Eroticon, ČR 1929, 85 min., režie: Gustav Machatý, hrají: Karel Schleichert, Ita Rina, Olaf Fjord, Theodor Pištěk, Charlotte Susa, Luigi Serventi, Ladislav H. Struna, Milka Balek - Brodská, Bohumil Kovář, Beda Saxl, Vladimír Slavínský, Bronislava Livia, Václav Žichovský, Jiří Hron, Willy Rösner

Mrak

Německé drama začíná havárií v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38 000 lidí během krátké doby umírá.

Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována.

Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě. Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují. Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí.

Die Wolke, Německo 2006, 105 min., projekce z DVD, režie: Gregor Schnitzler, hrají: Franz Dinda, Paula Kalenbergová, Karl Kranzkowski, Richy Müller, Tom Wlaschiha, Gabriela Maria Schmeideová

Hazard

Filmové drama Hazard přináší příběhy devíti různých vzájemně se neznajících lidí, kterým hráčská vášeň zničila život.

Carolyn Carver je spisovatelkou s hráčskou vášní, která ničí její manželství a rodinu. Dále je tu univerzitní basketbalová hvězda, který riskuje, aby bratrovi Clydovi oplatil jeho péči a pomohl mu. Bezvýznamný bookmaker se pokouší si naklonit lásku svého života, Veronicu a sadistický kriminálník Victor se snaží ovládnout celý svět. Detektiv Brunner pátrá po příčinách záhadné smrti. Vše kulminuje až do bodu, kdy jejich životy budou buď ztraceny nebo napraveny?

Even Money, USA 2006, 108 min., režie: Mark Rydel, hrají: Kim Basingerová, Danny DeVito, Ray Liotta, Forest Whitaker

Bouřlivý mys

Thriller začíná v Karibiku, kde při potápění objeví britský emigrant Henry Baker korály pokrytý nacistický kufřík obsahující plány z doby 2.světové války, díky nimž má Třetí říše opět povstat z popela. Baker a jeho adoptivní dcera Jenny kufřík po návratu do Montrealu vyfotografují.

Fotografie se stanou extrémně zajímavými pro cynického britského brigádního generála Charlese Fergusona, který pověří Seana Dillona, aby zabránil tomu, aby tento kufřík padl do rukou nacistům. Baker je zavražděn při pokusu o útěk před nacistickým nájemným vrahem, díky čemuž se Jenny dostane do rukou nejhledanější kufřík na světě. Dillon a Jenny zažijí mnoho hrůzných chvil, když nad nimi krouží supi toužící po získání dokumentů.

The Thunder Point, USA 1998, 90 min., režie: George Mihalka, hrají: Kyle MacLachlan, Pascale Bussičres, John Colicos, Alan Thicke

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám