Hlavní obsah

Viewegh a Šabach vyšli na MP3

Právo, František Cinger

Nová kniha Michala Viewegha Andělé všedního dne a zatím poslední próza Petra Šabacha Občanský průkaz vycházejí jako audioknihy ve formátu MP3. Při příležitosti 13. ročníku mezinárodního veletrhu Svět knihy, který zve ode dneška do neděle hosty na pražské Výstaviště, je ve středu v Praze představili zástupci vydavatelství Tympanum.

Článek

Jako bonus nabízejí posluchačům hlas autorů s vyprávěním o tom, jak jejich knihy vznikaly. Petr Peřina z hudebního portálu i-legálně.cz oznámil možnost stáhnout si je přímo z internetu. Na chráněném formátu audioknihy stojí 199 Kč, v maloobchodu 249 Kč.

Šabach zavzpomínal, jak si kdysi oblíbil četbu Miroslava Horníčka knihy Tři muži ve člunu, která vyšla na vinylové desce: "Úplně jsem ji ohobloval, jak jsem ji poslouchal pořád dokola. Musel jsem si jít koupit novou." Viewegh byl zvyklý s rodiči poslouchat v rozhlase odpolední četbu na pokračování, například Let do neznáma Arthura Haileyho. "I jako učitel jsem se přesvědčil, že je to cesta, jak dostat text k dětem, které nečtou," dodal.

Slavnostní zahájení veletrhu ve čtvrtek v 10 hodin doprovodilo v multimediálním sále promítání filmu Karla Kachyni Láska mezi kapkami deště podle literární předlohy Vladimíra Kaliny. V 16 hodin to bude Spalovač mrtvol Juraje Herze natočený podle knihy Ladislava Fukse.

Čtvrteční program určený odborné i široké veřejnosti se vstupným 120 Kč nabízí od 13.30 až do 19 hodin sérii přednášek a besed věnovaných podmínkám výroby a distribuce knih v Evropské unii, podmínkám elektronického trhu i právnímu rámci EU. Od 15 hodin se v Literární kavárně představí slovenští spisovatelé Dušan Mitana a Petr Krištúfek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám