Hlavní obsah

První máj plný hudby

Novinky,
PRAHA

První květnový den nabízí v hlavním velké množství kulturních akcí. Tou největší je Majáles, kde se představí 1. a 2. května řada tuzemských i zahraničních kapel včetně Clawfinger, Transglobal Underground nebo německých Oomph!

Článek

Majáles bude okupovat Výstaviště po dva dny. Na První máj se na něm také zvolí král majálesu, hlavně však bude už od 13 hodin hrát řada kapel včetně Tata Bojs, slovenských No Name a Vypsané fixy. Úterní program zakončí na hlavní scéně vystoupení německého tria Oomph!, které spojuje elektroniku s metalovými kytarami a jehož zvuk inspiroval Rammstein. S Oomph! také spolupracovala Marta Jandová. Po nich na vedlejší scéně zahrají ještě Transglobal Underground, kombinující taneční hudbu s etnickými prvky.

Ve středu majáles nabídne koncerty Dana Bárty, Čechomoru, Kryštofa, MiGu 21 a Sunshine. Představí se i špičky československého hiphopu PSH, WWW, H16 a Kontrafakt. Zahraničními hvězdami budou dvě crossoverové kapely, švédští Clawfinger a američtí Dog Eat Dog. Cena je velmi přístupná, jednodenní vstupenky stojí v předprodeji 150 korun, na místě pak dvě stovky.

Další akce

Konkurence na 1. máje je silná. V Roxy se představí dívčí trio Client. Novou vlnou inspirovaná skupina, která začínala jako duo a jejíž členky chodí oblečené jako sekretářky z právní kanceláře, se pohybuje mezi elektropopem a elektroclashem.

Příznivci tvrdší hudby mohou navštívit koncert americké hardcorové skupiny Stretch Arm Strong, která vystoupí v Rockcafé.

Intelektuálněji zamřenému publiku je pak určena v Arše literární revue EKG básníka Igora Malijevského a spisovatele Jaroslava Rudiše, jejichž hosty budou písničkářka Pavla Milcovová, doprovázená kytaristou Peterem Binderem, i písničkářka Katka Šarközi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám