Hlavní obsah

Michal Hrůza bude mít pět videoklipů

Právo, Jarolav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Hrůza, bývalý člen skupiny Ready Kirken, v rozhovoru prozrazuje podrobnosti o nové desce. V letních měsících se představí na festivalech na Malé Skále, na Rock For People, Okoři a dalších. Na jaře 2008 bude mít turné k nové desce.

Článek

V rozhlasových rotacích se objevuje vaše nová skladba Bílá velryba. Signalizuje vydání sólové desky?

Ano, je to první singl z nové desky, která by měla vyjít na konci září. V současné době je hotových osm písniček, ke kterým musím ještě dopsat texty. Na desce jich bude dvanáct, takže nás čeká ještě dost práce. Je skvělý, že se na několika písních autorsky podílejí i mí noví spoluhráči z kapely.

Prý jste k Bílé velrybě pořídili několik videoklipů?

Odjeli jsme na Vis, což je jeden z nejodlehlejších chorvatských ostrovů. Byla na něm kdysi armáda, takže není turisticky až tak moc navštěvovaný. Cizincům ho zpřístupnili až na začátku devadesátých let. Některé jeho části jsou uzavřené a prý jsou ještě některá místa zaminována. Točili jsme původně jeden klip, ale nakonec jsme pořídili asi tři hodiny materiálu, takže jsme se rozhodli, že z nich uděláme klipů pět.

Proč?

Jsou to čtyři příběhy, které spolu zčásti souvisí a prolínají se. Příběh britského pilota, který ve druhé světové válce ztroskotal na ostrově, kam se po patnácti letech vrací a stává se představitelem pacifistického hnutí. Je tam příběh německého dezertéra, který se nedokázal vzdát své milované dívky, příběh ztroskotaného námořníka a příběh člověka, který na kole objel celou planetu. V klipu, který bude veřejně k vidění ,jsou fragmenty ze všech příběhů. Na mých internetových stránkách budou ostatní čtyři verze, v nichž  budou jednotlivé příběhy oddělené.

Vystoupíte na letních festivalech?

Objevíme se na Malé Skále, na Rock For People, Okoři a dalších akcích. Pár koncertů máme domluvených na podzim. Turné k desce chceme udělat až na jaře 2008.

Co říkáte tomu, že vaši bývalí spoluhráči z Ready Kirken hrají na koncertech vaše písničky?

Přijde mi to celkem úsměvné, je to jako by se s vámi někdo rozešel, ale přitom vám chodil spát do postele.

Spolupracoval jste na očekávané desce Anety Langerové. Jaký byl váš přínos?

Napsal jsem pro ni dva texty. Hodně mě to s ní bavilo. Teď už se ale musím věnovat své desce, aby byla co nejlepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám