Hlavní obsah

Gaia Mesiah: my nehrajeme naživo, platíme si dvojníky

Novinky, Stanislav Dvořák

Gaia Mesiah, český rockový objev posledních let, právě vydává druhou oficiální desku Alpha Female. Čtenáři Novinek se ve středu odpoledne ptali na chatu na koncerty i osobní záležitosti. Skupina mimo jiné odhalila existenci tajemných dvojníků, když je jeden čtenář obvinil, že hrají na playback.

Článek

Gaia poprvé vystupovala v roce 2001, zformovala se z RATM Revivalu (bubenice Misha Cortéz a kytaristka Santa Morella). První neoficiální CD si vydala sama v roce 2003.

V zimě 2005 podepsala skupina smlouvu s Universalem a po spolupráci s producentem Georgem Ericem vyšlo v květnu téhož roku album Ocean, které potěšilo fanoušky i značnou část náročných hudebních kritiků. Nové album Alpha Female vyšlo v těchto dnech. Pracoval na něm i Jaz Coleman, skladatel a frontman skupiny Killing Joke.

Dámy z Gaia Mesiah se na chatu vyhnuly tématu feminismu, které je vyloženě otravuje. Prý nevědí, proč jsou s ním pořád spojovány. Také "drogové" otázky obcházely vtipem a dvojsmysly, nakonec na jednu odpověděly takto: "nehulíme víc než míň".

Překvapila je otázka čtenáře, který se domníval, že na koncertech nehrajou naživo. "Dokonce ani nehrajeme samy, platíme si dvojníky a oni pro nás otročí za mrzký peníz a my se můžeme vyskytovat na několika místech najednou. Jinak to bereme jako poctu zvukaři," napsaly podezřívavému fanouškovi.

Kytaristka Santa Morella uvedla mezi svými vzory třeba Johnny Cashe, Metalliku, Black Sabbath, Faith No More, Peter Gabriel, Neila Younga, Santanu, ale i Ivana Mládka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám