Hlavní obsah

Lasica s Kolářovou zachraňují divadelní manželství

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 14. června do 16. září 2007 obohatí pražskou kulturní nabídku zhruba 65 představení uvedených v rámci Léta hereckých osobností. Poprvé si v českém divadelním projektu zahraje slovenský herec Milan Lasica, jeho partnerkou bude Daniela Kolářová.

Článek

"Čtvrtý ročník přehlídky Léto hereckých osobností 2007 plně naváže na dlouholetou tradici česko-slovenského divadla. V nových inscenacích se vedle českých umělců představují také vynikající herci ze Slovenska. Dojde také ke vzájemné výměně a hostování jednotlivých souborů v Praze a Bratislavě," uvedla Alžběta Brabencová ze Studia DVA.

Milan Lasica nastuduje v režii Patrika Hartla francouzskou komedii Jeana Della a Géralda Sybleyrase Půldruhé hodiny zpoždění. V hlavní ženské roli se objeví Daniela Kolářová.

Lasica a Kolářová ztvární v konverzační komedii starší manžele, jejichž vztahy po třiceti letech notně zrezivěly. Uvědomí si, že je třeba zásadních změn, a během devadesáti minut se pokusí odstranit  ubíjející stereotyp a oživit svůj sexuální život. 

Vše o ženách

Premiéru na Letní scéně Vyšehrad bude mít hra Mira Gavrana Vše o ženách v režii Jany Janěkové. V hlavních rolích se představí Anna Šišková, Jana Krausová a Jitka Schneiderová.

K dalším představením letošní sezóny patří známý filmový Absolvent (Terry Johnson), Kdo se bojí Virginie Woolfové (Edward Albee), Klára a Bára (Patrik Hartl) či Na konci duhy (Peter Quilter).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám