Hlavní obsah

TV tip: Terminál s Hanksem, Špína Londýna

Novinky, Stanislav Dvořák

Z víkendové nabídky filmů našich celoplošných televizí upozorňujeme na romantický Terminál s Tomem Hanksem, trochu ostřejší Špínu Londýna či českou parodii Adéla ještě nevečeřela.

Článek

Terminál

Dojemně laděný snímek s komickými prvky od zkušeného hollywoodského rutinéra Stevena Spielberga ocení hlavně fanoušci Toma Hankse a Catherine Zeta-Jonesové. Z typicky amerického pohledu líčí příběh nešťastného Evropana (Viktor Navorski), který uvázne na letišti, nemá ani peníze, ani doklady a nemůže do Ameriky.

Představitel hlavního hrdiny Tom Hanks hledá nejbizarnější způsoby jak přežít a nakonec se do toho zamotá i trochu lásky. Vhodná oddechovka pro sobotní večer.

(Terminál, Nova So 20.00)

Adéla ještě nevečeřela

Slavný detektiv Nick Carter přijíždí do Prahy, aby vyřešil záhadné zmizení v rodině hraběnky Thunové. Proti němu ale stojí šílený baron von Kratzmar, obávaný zločinec plánující vraždu profesora, který ho nechal na gymnáziu propadnout. Jeho zákeřnou zbraní je masožravá rostlina Adéla.

Klasickou českou parodii z roku 1977 točil podle scénáře Jiřího Brdečky režisér Oldřich Lipský (Tajemství hradu v Karpatech). V hlavních rolích perlí Michal Dočolomanský, Miloš Kopecký a Rudolf Hrušínský.

(Adéla ještě nevečeřela, Nova So 16:20)

Špína Londýna

Ilegální imigranti se v Londýně nešťastně připletou do obchodu s lidskými orgány. Africký lékař Okwe a turecká dělnice Senay (Audrey Tautou) se potkávají v hotelu, kde po nocích pracují. Postupně zjišťují, že tam dochází k hrůzným obchodům. Nemohou ale jít na policii. Snímek režiséra Stephena Frearse z roku 2002 nabízí napětí a znepokojující pohled na podzemní život v blyštivé blahobytné metropoli.

(Špína Londýna, ČT1 Ne 22:20)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám