Hlavní obsah

Festival současného umění: mobil a billboard jako umělecký prostředek

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moderní přístupy v umění dnes naplno využívají technického pokroku, který hranice kreativity posouvá zase o krok vpřed. Důkazem by měl být i letošní Festival současného umění Praha 2007 - Tina B., který odstartuje v červnu dvěma projekty, a to Mobile Video Artem a Billboard Text Artem. Hlavní přehlídka performancí a zvukových instalací Sonar Disturbance se uskuteční od 12. září do 20. října v Praze.

Článek

Příznivci nových trendů se tak mohou připravit na neobvyklé zážitky -přehlídku Intimní život globální vesnice věnovanou uměleckým snímkům natočeným mobilním telefonem a akci Emerging Wor(l)ds - Vznikající (s)věty, kdy se čeští a zahraniční umělci představí formou textu či slovních spojení na reklamních plochách ve městě. Tato akce by měla trvat rok.

Umělecké videosnímky budou interaktivně prezentovány a "vyvěšeny" od 1. června na webových stránkách (www.mobilevideoart.com), poté v několika výstavních prostorách. Experimentu s mobilními telefony se vedle pozvaných umělců může zúčastnit i široká veřejnost. Prozatím byla zveřejněna jména Jiřího Kovandy a Vladimíra Skrepla, skupiny Pode Bal a Guma Guar.

Pokud byste se chtěli zeptat, komu že je festival věnovaný a kdo je vlastně Tina B., pak pořadatelé mají připravenou nečekanou odpověď. Tina B. není žádná fiktivní umělkyně, nýbrž akronym věty This Is Not Another Biennale (Toto není žádné další bienále).

Reklama

Výběr článků

Načítám