Hlavní obsah

Nové knihy - Jsem statečná žena, Jen krátká návštěva potěší i Preacher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se mezi knižními novinkami objeví například román Jana Žáčka Jsem statečná žena, zpověď Lucie Bílé Jen krátká návštěva potěší nebo třetí pokračování komiksu Preacher.

Článek

Jan Žáček: Jsem statečná žena

Příběh volně navazuje na předchozí úspěšnou autorovu knihu Jsem zbabělý muž. Nyní se do popředí dostává doktorka Markéta Pelíšková.

Sledujeme její rychlý vzestup, při němž využívá všechny i ty nejbezohlednější prostředky a zejména sex, a posléze i pád, způsobený skutečnou zamilovaností. Postupně se však ze svého vztahu vymaňuje a začíná si uvědomovat své priority. Výsledkem je rozchod, po němž následuje postupný profesní vzestup, nyní již založený na jejích odborných znalostech. S věkem odchází krása i sexapeal a přicházejí vědomosti a moudrost, a tak se Markéta dokáže vypořádat i s péčí o nemanželské dítě.

Baronet , 248 str., váz., 219 Kč

Lucie Bílá: Jen krátká návštěva potěší

Otevřená zpověď zpěvačky Lucie Bílé přibližuje její osobní vzestupy a pády, lásku i samotu, štěstí i zklamání posledních devíti let. Příběh, který rozechvěje vaše srdce, je vyprávěn na pozadí neobvyklého vztahu dvou umělců a citlivých lidí - Lucie Bílé a malíře Vladimíra Komárka.

Kromě reprodukcí Komárkových obrazů knihu zdobí velké množství fotografií z autorčina soukromého a profesního života. A navíc je zde výběr z korespondence mezi Lucií a Vladimírem Komárkem a milé texty Růženy Komárkové a Ladislava Špačka. Stylistickou stránku knihy měl na starosti spisovatel Jefim Fištejn, který stál už za bestsellerem Lucie Bílé "Teď už to vím... možné je všechno."

Daranus, váz., 184 str., 249 Kč

David Riesman (Nathan Glazer a Reuel Denney): Osamělý dav

Sociologickou studii Osamělý dav považují mnozí znalci za nejvlivnější knihu dvacátého století. Od prvního vydání, jež se stalo prvním sociologickým bestsellerem, uplynulo již půl století; analýza "nové střední třídy" za pomoci pojmů "niterné řízení" a "vnějškové řízení" otevřela vzrušující nový rozměr vnímání psychologických, politických a ekonomických problémů, kterým čelí jedinec v současné, nejen americké společnosti. Tato diagnóza doby se mezitím stala nejen klasickou, nýbrž v některých bodech přímo prorockou.

Kalich, překlad Igor a Marcela Hájkovi, 267 Kč

Garth Ennis: Preacher 3. - Lovci

Slavné dílo proslulého scenáristy Gartha Ennise, které navždy změnilo podobu dospělého komiksu mísí western, náboženství, romantiku a žánr road movie.

Kněz nadaný nadpřirozenými schopnostmi pronásleduje se svým kamarádem (upírem notorikem) a přítelkyní (neúspěšnou nájemnou vražedkyní) Boha, který uprchl z nebe. Ve vedlejších rolích: Texaští vidláci, sérioví vrazi, sexuální zvrhlíci, andělé, svatý a duch Johna Waynea.

Crew s BBart, překlad Štěpán Kopřiva , 128 str., brož., 349 Kč

Michael Byrnes: Tajemství Chrámové hory

Čtivý thriller plný vypráví příběh plný napětí a akce i tajemství a záhad. Z dlouho utajované hrobky přímo pod Chrámovou horou v Jeruzalémě je odcizen starověký artefakt. Kdo byli pachatelé a co vlastně ukradli, se pokoušejí zjistit arabský diplomat Razak a anglický archeolog Graham Barton.

Protože záhadní zloději za sebou zanechávají třináct mrtvých izraelských vojáků a policistů a Palestinci se zase bouří kvůli znesvěcení posvátné půdy, napětí mezi oběma znepřátelenými skupinami se nebezpečně zostřuje. Ve stejnou dobu najímá Vatikán americkou genetičku Charlotte Henneseyovou, aby prozkoumala obsah nově objevené, dva tisíce let staré urny, ve které se nacházejí kosti neznámého ukřižovaného muže...

Jota, váz., 408 str., 298 Kč

Jürgen Roth: Gangsteři z východu - Nové cesty zločinu

Investigativní novinář Jürgen Rothse v této knize odkrývá nevábnou podobu demokracie, kde jsou si zločin a vysoká politika blíž, než bychom čekali. Hlavním tématem je odhalování gangsterů z bývalého Sovětského svazu a Východu obecně a jejich prorůstání do německého, švýcarského a dalšího západního teritoria.

Titul obsahuje materiály tajných služeb, výsledky sledování zločineckých bossů různých kalibrů, ale i politických a společenských špiček. Spíš než o suchou literaturu faktu jde o dramatickou mafiánskou reality show, reálnou hospodářskou kriminalitu a vysokou, pro všechny občany nebezpečnou politickou hru.

Mladá fronta, 299 Kč, vázaná, 288 str.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám