Hlavní obsah

Funkové Kuličky štěstí urazily dlouhou cestu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman skupiny Kuličky štěstí Adam Parma hovořil s Právem o novém albu. Urazili jsme dlouhou cestu a čekali, až dozraje čas, shrnuje úsilí ostravské kapely.

Článek

Kuličky štěstí právě pokřtily první CD Rhythm of Your Life. Proč až teď, po sedmi letech koncertování, kdy se o vás mluví jako o stálici ostravské scény?

My jsme si ze začátku chtěli vybudovat posluchačskou základnu, repertoár, nějak ho utříbit a vytvořit si zázemí zespodu přes kluby a festivaly. Prostě jsme několik let čekali, až dozraje čas. A když jsme dostali pocit, že čas dozrál, začali jsme jednat s vydavateli. Čekali jsme, že nám pomůžou, že ocení naši práci a zázemí, které máme u posluchačů...

A to se nestalo?

Všechno se zpočátku tvářilo velice nadějně, dokonce jezdili na naše koncerty, brali si naše adresy, rodná čísla a chystali smlouvy, které ale nikdy nedorazily. Pořádně tomu nerozumím. Kvůli nim jsme v poslední době přešlapovali na místě. Chtěli jsme vydat desku a oni nás drželi v patové situaci. Říkali: počkejte, počkejte, ještě musíme něco dopilovat.... V té době nás už přitom hráli v regionálních rádiích, běžel nám klip v televizi, na výročních cenách Óčka jsme byli před rokem nominovaní ve dvou kategoriích...

A ta myšlenka cesty zespodu se začala pomalu vyplňovat, docela se nám to začalo líbit. Nakonec jsme si uvědomili, že by nám velký vydavatel nedal nic kromě svého jména, a tak jsme album vydali u malého labelu v nákladu dvou tisíc kusů. Mělo by se dostat do distribuční sítě a samozřejmě bude k dostání i na koncertech a na internetu.

Ty nahrávky na mne působí, že jste si s nimi hodně vyhráli a bylo na tom hodně práce...

To je pravda. Základy jsme natočili na analogové pásy ve studiu ve Zlíně, zbytek jsme nahráli v Praze a v Polsku, kde máme nějaké vazby. Doufám, že ta deska působí živě a pestře. Je na ní nejenom funky, jak si nás mnozí zaškatulkovali, ale také tři až čtyři latiny, jsou tam i dvě balady...

Na albu je celkem dvanáct nových věcí a návdavkem čtyři starší skladby, které lidé už znají z demonahrávek. V tuto chvíli se dělají remixy, ke spolupráci jsme přizvali dýdžeje z Ostravy a Prahy.

Součástí cédéčka je klubová karta, díky které si můžou fanoušci remixy stáhnout z internetu.

Ano, každý majitel cédéčka se může zaregistrovat na novém webu, který brzo spustíme. Najde tam postupně nejen remixy, ale i všechny klipy, které k desce natočíme. Bude to takový bonus pro lidi, kteří si cédéčko koupí a ocení tu práci i peníze, které jsme do toho vložili.

Překvapilo mne, že s vámi na křtu nevystupovala zpěvačka Dominika Podolská. Co se stalo?

Má toho hodně. Studuje DAMU, k tomu má v Praze práci skoro na plný úvazek a nějaké další projekty. Prostě nestíhá.

Takže končí s kapelou?

Je to otevřená otázka, zatím tomu necháváme volný průběh a nechceme to lámat přes koleno. Teď je to prostě tak, a jak to bude do budoucna, uvidíme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám