Hlavní obsah

Radůza na DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

V současnosti asi nejpopulárnější česká klubová písničkářka Radůza už má za sebou pár CD a nespočet koncertů, jako další logický krok se tedy jevilo vydat koncertní DVD.

Článek

Radůza spojuje tradici folku, šansónu či hospodské odrhovačky, ale inspiruje se i v chytrém popu a v reggae. Její tklivý, někdy i dryáčnicky odvázaný hlas má patinu, které docílí málokterá česká zpěvačka - ve své generaci a žánru pravděpodobně nemá konkurenci.

Úspěchy Radůzy nepochybně pramení také z propracovaných melancholických textů, vždy bohatě eufonicky vystavěných a vybavených překvapivými "špeky". Klubově alternativnímu publiku jistě imponuje i těžká stylizace tulačky, která se nestará o nažehlenou vyšší společnosti a vyráží do světa s čutorou a chlebem. Inspirace ve Vysockém a v Krylovi je zjevná.

Její DVD je pojato poctivě a nabízí zábavu na hodně dlouhý večer. Zachycuje hlavně koncertní materiál natočený loni v Divadle Archa. Fanoušci na něm naleznou 16 písniček, 6 bonusů a jeden videoklip (Blondýnka). Navíc je tu půlhodinový dokument Půjdu, kam chci od režisérky Olgy Špátové, která nahlédla do neznámého soukromí zpěvačky pohybující se zcela mimo prostor ženských a lifestylových magazínů. 

Radůza: Půjdu, kam chci (DVD), Indies Records 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám