Hlavní obsah

Táhlé zpívánky Zbyňka Drdy

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěz poslední řady soutěže Česko hledá SuperStar Zbyněk Drda vydal debut Pohled do očí. Trpí tradičními bolestmi debutů podobných vítězů v zemi, kde není dost dobrých autorů a oni se musejí spokojit s odloženými písněmi. Přitom je v tom nevinně: vyhrál, leč nemá repertoár. Místo aby byl rok hájen a pracoval, vydává rychle kolekci, za kterou si možná ani nestojí.

Článek

Většina skladeb jde ve středním či pomalém tempu, což je dobré pro ukňouraná rádia, ne tak pro album. Je stereotypní a povadlé. Na lepší časy se zablýská pouze v písních Díky tobě a Svítání. Počinu navíc škodí i texty, jež jsou spíchnuté horkou jehlou a plné frází.

Drdovou devízou je hlasový talent. Je sice "vystrašený", neprojevuje se vší silou, ovšem za těmi strachy je hlas, jenž má budoucnost. Nezmizí-li jeho majitel po této desce, měl by se časem zařadit k nadprůměru naší mužské scény.

V tom, aby byl výjimečný, mu zatím vyjma výše uvedených důvodů překáží i fakt, že není osobitý. Zpíváli anglicky, splývá s davem, zpívá-li česky, měl by více odhalit ono příjemné "naříkání", které v jeho hlase je.

Zbyněk Drda: Pohled do očí Sony BMG 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám