Hlavní obsah

Premiéry - Princezny, Hory mají oči 2 i Taxi 4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru zajímavý španělský film z prostředí madridských prostitutek Princezny i pokračování slavného hororu Hory mají oči 2. Pokračování, již čtvrtého, se také dočkala akční komedie Taxi a posledním filmem tohoto týdne je komedie s Eddiem Murphym Norbit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Hory mají oči 2

V dějinách moderní hrůzy se najde jen pár filmů, které zapůsobily na publikum tak silně jako kultovní klasika Wese Cravena z roku 1977 Hory mají oči. V roce 2006 byl natočen remake, který byl zasazen do 21. století. Wes Craven jej produkoval stejně jako jeho pokračování.

Jednotka vojáků Národní gardy má namířeno na základnu v Novém Mexiku, kam mají v rámci rutinní mise přivézt vybavení pro skupinu jaderných vědců. Když však na odlehlé výzkumné pracoviště přijedou, najdou jej zcela opuštěné. Pak ale zachytí tísňový signál ze vzdálených hor a rozhodnou se vydat do kopců na záchrannou výpravu, protože si myslí, že by se tam mohli ukrývat pohřešovaní vědci. Netuší však, že kráčejí přímo do náruče lidožravých mutantů, jejichž vražednému běsnění kdysi podlehla rodina Carterových.

A tentokrát je hrozba ještě děsivější. Patriarcha mutantů Papa Hades má v plánu nechat naživu všechny chycené ženy, aby svému kmeni zajistil přežití. Skupina vojáků, jejímiž členy jsou i ženy, se musí pevně semknout, aby dokázala obstát v boji proti nepříteli, který je odhodlaný nedat vetřelcům sebemenší šanci.

The Hills Have Eyes II, USA 2006, 107 min., české titulky, režie: Martin Weisz, hrají: Daniella Allonsová, Michael McMillian, Jessica Stroupová, Jacob Vargas...

Taxi 4

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu - taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefentha i komisař Bernard Farcy, jehož role je v tomto díle mnohem významnější. 

Belle Williamsová je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině. Andy Washburn je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo.

Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem.

Taxi 4, Francie 2007, 91 min., české titulky, režie: Gérard Krawczyk, hrají: Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Jean-Christophe Bouvet, Edouard Montoute, Samy Naceri..

Princezny

Filmové drama španělského režiséra Fernanda Leóna de Aranoy vypráví realisticky a bez příkras příběh madridských prostitutek.

Jednou z nich je Caye, je jí necelých třicet let, pochází z dělnické třídy, nosí načesanou ofinu a je docela přitažlivá. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Stanou se spiklenci.

Princesas, Španělsko 2005, 113 min., české titulky, režie: Fernando León de Aranoa, hrají: Micaela Nevárezová, Candela Peaová, Mariana Corderová...

Norbit

Komediální hvězda osmdesátých let Eddie Murphy se vrací v bláznivé komedii, kde hraje hned několik rolí -  přitroublého outsidera, jeho přisprostlou těžkotonážní manželku nebo stařičkého provozovatele sirotčince čínského původu.

"Jmenuji se Norbit a sotva jsem se narodil, pohodili mě u dveří sirotčince." Přesně tak začíná životní příběh věčného smolaře Norbita Alberta Rice, kterého se ujal svérázný vychovatel pan Wong. Prvních devět let jeho života proběhlo v dokonalé harmonii a v nevinných hrátkách s dětskou láskou Kate.

Pak se ale na pískovišti setkal s urostlou Rasputií, která se za něj rozhodla provdat a tím mu zbytek života proměnit v peklo. Toto trápení by zřejmě trvalo až do jeho smrti, kdyby se do jeho života nevrátila Kate, která má v úmyslu převzít po panu Wongovi správu sirotčince. Jejich společnému štěstí ale brání celá řada obřích překážek - Katiin slizký snoubenec, jenž chce společně s Rasputiinými bratry proměnit Wongův sirotčinec v nevěstinec, a hlavně sama Norbitova manželka Rasputia, která je opravdu těžká váha a to co jednou uchvátí, nikdy nevrátí.

Norbit, USA 2006, 102 min., české titulky, režie: Brian Robbins, hrají: Eddie Murphy, Thandie Newtonová, Cuba Gooding Jr., Clifton Powell...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám