Hlavní obsah

Nová CD - Gaia Mesiah, Laura Veirs i Schodiště

Tento týden vychází netrpělivě očekávané album dívčí formace Gaia Mesiah Alpha Female, s novinkou Tanec! přichází i bigbítové Schodiště. Pro vyznavače křehčí hudby je tu deska Saltbreakers americké písničkářky Laury Veirsové.

Článek

Gaia Mesiah: Alpha Female

Dámská rocková formace Gaia Mesiah právě dokončila ve studiu s legendárním producentem Jazem Colemanem (s Čechomorem natočil album Proměny) své nové album. Kapela udělala výrazný pokrok od doby vydání debutového alba Ocean a prakticky vstoupila do nové dimenze. Řečeno slovy Jaze Colemana: "Tato hudba mě povznáší tak, jako se to nepodařilo žádné jiné české kapele! Je velmi pozitivní, plná vibrací a nádherné energie." Pilotní singl se jmenuje I'm The Boss Of Me.

 Universal Music 

Laura Veirs: Saltbreakers

Písničkářka a skladatelka vydává nové hravé a křehké album, kde můžete slyšet vedle kytar, rockových rytmů a elektronických bicích i andělské gospelové zpěvy. Britský tisk její talent a ženskost, které čiší z jejích textů i hudby, přirovnává k Joni Mitchell, Kate Bush či Bjork.

Warner Music 

Schodiště: Tanec!

Kapelu Schodiště, do předloňska ještě známou jako Nahoru po schodišti dolů band, a její veselé bigbítové písničky zdobené akordeonem, saxofonem, a klarinetem asi není třeba obsáhleji představovat. Funguje už od první poloviny osmdesátých let a patří k nejvýraznějším souborům české nové vlny předlistopadové éry. Právě po vydání posledního alba Mokrý prádlo pod starým názvem Nahoru po schodišti dolů band odešel i s tímto názvem bubeník Marek Brodský.

Indies MG Records

OST: 300: Bitva u Thermopyl

Film vychází ze stejnojmenného komiksu scenáristy Franka Millera a malířky Lynn Varley, který je dravým převyprávěním příběhu bitvy u Thermopyl. Hudbu k filmu složil Tyler Bates, který se proslavil sountracky k filmům Úsvit mrtvých, Město duchů, Sejměte Cartera, Apokalypsa, Resident Evil a mnoha dalšími.

Warner Music 

Static X: Cannibal

Páté studiové album americké kapely Static-X, která mísí trash-metalové tempo s elektronikou a indrustriálem, ale sama svůj styl nazývá jako Evil Disco, se jmenuje Cannibal. Kapela, která se prosadila velice osobitým, nezařaditelným zvukem, na novince pokračuje v syrovějším soundu, který nasadila už na poslední Start A War.

Warner Music 

Reklama

Výběr článků

Načítám