Hlavní obsah

Muzikál Limonádový Joe má premiéru

Novinky, Stanislav Dvořák

Dnes už legendární parodie Limonádový Joe má ve čtvrtek premiéru v Hudebním divadle Karlín. Ve vedlejší roli se objeví i původní představitel hlavního hrdiny ze čtyřicettři let starého filmu Karel Fiala.

Článek

V divadelním představení, které se prý nedrží na sto procent filmové předlohy, ale zachovává jejího ducha, uslyšíme staré známé melodie v jiných aranžích a navíc pár nově dodělaných písní.

V hlavní roli se budou střídat Aleš Háma a Lumír Olšovský. Horáce ztvární Jiří Korn a Václav Vydra, Douga Marek Vašut a Martin Sobotka. Jako Winnifred se představí Zuzana Norisová a Linda Rybová a o Tornado Lou se podělí Kateřina Brožová s Terezou Duchkovou a Markétou Hrubešovou. Karel Fiala hraje Kolaloka.

Film Oldřicha Lipského a Jiřího Brdečky Limonádový Joe z roku 1964 má pro českého diváka téměř kultovní postavení. Je to jedna z mála  českých parodií, které jsou dotažené do nejmenších detailů a navíc mezinárodně srozumitelné.

Jiskřivé dialogy napěchované hláškami až k prasknutí, zábavné písničky a v neposlední řadě skvělé herecké výkony způsobují, že tento film nestárne. Zejména Miloš Kopecký byl jako zlosyn geniální a dodnes může svým parodickým géniem oslovovat i nejmladší diváky.

Reklama

Výběr článků

Načítám