Hlavní obsah

TV tip: Prime s Thurmanovou, Kytice, Million Dollar Baby

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prodlouženém velikonočním víkendu nám celoplošné televize nabízejí například neokoukanou americkou komedii Prime, poetickou českou Kytici a drama Million Dollar Baby od Clinta Eastwooda. Veřejnoprávní televize připomíná i náboženský rozměr Velikonoc.

Článek

Prime

Slušná středoproudá americká komedie, jejíž hlavní devízou je to, že ještě není okoukaná. Zralá Rafi se v ní zamiluje do třiadvacetiletého "zajíčka". Ze střetu dvou odlišných způsobů života vyplyne řada komických situací. Korunu všemu nasazuje fakt, že její psychoterapeutka je matkou jejího milence. Sama jí podporuje v neoficiálním randění, dokud nezjistí celou pravdu. V hlavních rolích Uma Thurmanová a Meryl Streepová.

(Prime, Nova, Pá 20.00)

Kytice

Filmová báseň F. A. Brabce získala cenu Český lev v kategoriích kamera, hudba a zvuk. Je založena na klasických baladách K. J. Erbena. Vodník či Polednice dostávají konkrétní podobu v odvážné vizi režiséra, který se nespokojí s konvenčním filmem.

(Kytice, ČT1, Ne 20.00)

Million Dollar Baby

Clint Eastwood podle mnohých kritiků natočil výjimečné drama o stárnoucím osamělém trenérovi jménem Frankie a mladé Maggie, která chce boxovat. Frank nemá zájem trénovat neznámou naštvanou ženu, ale ona to nevzdává. Snímek získal v roce 2004 čtyři Oscary. V hlavní roli Hilary Swanková.

(Million Dollar Baby, ČT1, So 21:00)

Velikonoční vigilie z Říma

ČT2 uvádí v rámci svého veřejnoprávního poslání Velikonoční vigilie. Pro katolíky je Velikonoční vigilie samostatnou liturgií, která symbolicky připomíná Kristovo vzkříšení. Ti diváci, kteří chápou Velikonoce jako křesťanskou událost, se jí mohou účastnit prostřednictvím televizních obrazovek přímo v srdci největší křesťanské církve, v Michelangelově chrámu sv. Petra v Římě.

(Velikonoční vigilie z Říma, ČT2, So 21:55)

Anketa

Který pořad je nejlepší?
Prime
16,2 %
Kytice
34,8 %
Million Dollar Baby
43,5 %
Velikonoční vigilie
5,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 506 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám