Hlavní obsah

Kapela Heaven And Hell jsou Black Sabbath

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Heaven And Hell vyrazila na turné. Ve skutečnosti to jsou Black Sabbath 21. století. Název jim dalo první album, které Black Sabbath nahráli se zpěvákem Ronnie Jamesem Diem. V sestavě jsou Dio, kytarista Tony Iommi, baskytarista Geezer Butler a bubeník Vinny Appice.

Článek

Stejní lidé se podepsali pod skvělé počiny Black Sabbath nazvané The Mob Rules (1980), Live Evil (1982) a Dehumanizer (1992). Některé písně z nich tvoří kostru desky The Dio Years, jež připomíná časy, kdy namísto Ozzyho Osbourna s Black Sabbath zpíval malinkatý, leč hlasově obrovský Dio.

Pokladem alba jsou tři novinky, zařazené na úplný závěr. Písně The Devil Cried, Shadow Of The Wind a Ear In The Wall zastihují Black Sabbath v dobré formě.

Přesvědčivě definují moderní podobu svého klasického zvuku: tvrdohlavě podladěné kytary, táhlá, monstrózní a temná atmosféra, opatrný, ovšem výrazný Diův zpěv, instrumentální kvalita. Pravda, Black Sabbath se opakují, tvrdit to ale lze jen do okamžiku, než přijmeme jejich autorská práva na podobný zvuk.

Heaven And Hell vyrazili na turné 11. března z kanadského Vancouveru. V dvouhodinovém koncertu předvedli osmnáct skladeb včetně tří novinek z desky. Největší ovace sklidil pětašedesátiletý (!) zpěvák Ronnie James Dio, který mimo jiné řekl, že mu nebude vadit, když je diváci budou brát jako Black Sabbath.

Black Sabbath: The Dio Years, Warner Music 2007, 79:27

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám