Hlavní obsah

Taneční show Novy může trvat až tři hodiny

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 20. dubna až do 1. června se bude každý týden na Nově soutěžně tančit. Televize pouští na obrazovku taneční show nazvanou Bailando - tančím pro tebe, kterou zakoupila od mexické TV společnosti.

Článek

V soutěži se utká osm tanečních párů, sestavených z celebrity a mediálně neznámého člověka, který chce někomu blízkému splnit životní přání. Přání však nejsou typu koupit bazén, ale pomoci někomu vyřešit zdravotní nebo sociální problém. Jeden ze soutěžících jde tancovat, aby zachránil 150 dětí z dětského domova, jemuž hrozí uzavření.

Televize odmítá, že by kopírovala StarDance, se kterou měla loni před Vánocemi pronikavý divácký úspěch Česká televize, i když některé prvky obou pořadů jsou téměř shodné. "Inspirace StarDance je z toho, že jde o tanec. Ale v případě Bailanda je tanec až na druhém místě. Prvotní je splnění snu," řekl ve středu novinářům generální ředitel Novy Petr Dvořák. "Porovnání obou pořadů není jednoduché, to je jako kdybyste srovnávali soutěž Do-re-mi a SuperStar," dodal první muž Novy.

Pořad bude trvat až tři hodiny

Show se vysílá živě za účasti asi osmiset lidí v publiku z Malé sportovní haly pražského Výstaviště. Odborná porota, složená ze čtyř známých osobností a tanečních odborníků, určí v každém večeru dva nejslabší páry. O páru, který pokračuje do dalšího večera, rozhodnou diváci svými SMS hlasy.

Páry mají choreografa, někteří z nich, jako Jaroslav Kuneš nebo manželé Tománkovi, jsou známí ze StarDance. Diváci budou mít těžké rozhodování. Jednak musí vydržet u televize každý pátek minimálně 2,5 hodiny, s reklamními přestávkami až tři hodiny, tak dlouho přímý přenos večera trvá. Otázkou také je, zda budou diváci hlasovat kvůli tomu, že je více dojme tíživý příběh tanečníka nebo výkon páru na parketě.

Soutěžní páry

Lucie Borhyová - Petr Pik

Adéla Gondíková - Daniel Šnajdr

Tomáš Krejčíř - Jana Gonsiorová

Iva Kubelková - Jaroslav Molnár

Jiří Mádl - Ladislava Dolhá

Jana Paulová - Zdeněk Fiala

Zdeněk Podhůrský - Lenka Sekaninová

Richard Tesařík - Lada Kománková

Kdo si chce zkusit předpremiéru, může zapnou v neděli 8. dubna slovenskou Markízu, která se stejnou soutěží večer vyjíždí. Na Markíze si zatančí například Martin Dejdar nebo Sisa Sklovská. I ty taneční páry, které vypadnou, budou mít šanci pomoci svému blízkému. "Příběhy vyvěsíme na internetu, a pokud se najde někdo, kdo je bude ochoten splnit, může to být šance,"oznámil producent pořadu Petr Nezval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám