Hlavní obsah

Hudební čaroděj Marián Varga zahraje českým fandům

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charismatická, strhující a těžko uchopitelná, taková je hudba i osobnost slovenského muzikanta, rockového mága Mariána Vargy. Oslavil šedesátiny a vrací se na hudební scénu s novou deskou.

Článek

Album s názvem Marián Varga & Moyzesovo kvarteto nahrál se špičkovým komorním Moyzesovým kvartetem, jejichž nedávné společné tour na Slovensku slavilo obrovský úspěch. V Praze odehraje v klubu Vagon dva koncerty, a to ve středu a ve čtvrtek od 21 hodin.

Tajemný klávesový hrdina, jak zní jeden z jeho přídomků, přiveze českým příznivcům jak nové věci, tak i klasické hudební experimenty s vážnou hudbou a rockem, které mu do konce hudebních věků posichrují jedno ze zlatých míst pomyslného česko-slovenského hudebního nebe. Jeho strhující improvizace dodnes působí magickým dojmem, jakoby z jiného světa.

Dvojalbum Konvergencie či práce se skupinou Prúdy, kde hrál s Pavlem Hammelem, se silným písmem zapsaly do hudební historie. Varga také skládal pro televizní a divadelní inscenace i pro filmy. Na několik let se však sám musel odmlčet a odkráčet ze zářivého podia úspěchu, aby se zase po letech vrátil a předvedl své geniální hudbení umění.

Kromě Prahy také zahraje 30. 3. v České Lípě, 31.3. v Chomutově, 24. 4. v Libochovicích a 16.5. v Brně. Více na www.marianvarga.sk .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám