Hlavní obsah

Vychází nový Tolkien, text knihy dokončil jeho syn

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nové dílo praotce fantasy JRR Tolkiena vyjde 17. dubna v anglicky mluvících zemích. Text knihy The Children of Hurin dokončil Tolkienův syn Christopher.

Článek

Christopher Tolkien prý na textu pracoval 30 let. Jeho otec začal román psát v roce 1918, ale potom materiál nechal ležet a pracoval na jiných příbězích. Kousky textů už byly publikovány, ale teď mají The Children of Hurin vyjít jako ucelená kniha.

Děj se odehrává ještě před příběhy slavné trilogie Pán prstenů a ilustrace dodal Alan Lee, který získal Oscara za práci na filmu Návrat krále. Christopher Tolkien už zkompletoval několik svazků z pozůstatků otcových textů. Po autorově smrti tak světlo světa spatřil např. Silmarillion, Nedokončené příběhy nebo Historie Středozemě.

Filmová trilogie Petera Jacksona Pán prstenů nedávno slavila úspěchy po celém světě a nyní se připravuje také velkorozpočtový dvoudílný film Hobbit. Režisér Sam Raimi podle Los Angeles Times sdělil, že Hobbita bude točit on. Jackson se totiž ocitl v nemilosti poté, co se začal s New Line Cinema soudit o část peněz z trilogie Pán prstenů. Šéf firmy Bob Shaye prý řekl, že Jackson už pro ně nikdy točit nebude.

Reklama

Související témata:

Související články

Syn Tolkiena se vrací zpět do Středozemě

Syn světoznámého britského autora fantasy knih J. R. R. Tolkiena Christopher (81)dokončil otcovu knihu The Children of Hurin. Kniha, jejíž děj se odehrává...

Výběr článků

Načítám