Hlavní obsah

Nová CD: UDG, Good Charlotte, Stephen Marley i Brichta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se hojně urodilo v českých studiích - ústečtí UDG přicházejí s Buď a nebe, Václav Noid Bárta vydává sólový debut a s novinkou se vytasil i Aleš Brichta a jeho skupina ABBand. Vlaštovkami ze zahraničí jsou Stephen Marley nebo Good Charlotte.

Článek

UDG: Buď a nebe

Před třemi lety vyhráli UDG vyhledávací soutěž CoCa-Cola Pop Star, což jim umožnilo natočit debut Ztraceni v inspiracích. Teď vydávají pod dohledem producenta Milana Cimfeho, jenž je podepsán i pod jedničkou, druhou desku Buď a nebe. Jako pilotní singl si nakonec vybrali song Předměstí. V titulní Buď a nebe si zazpívala Iva Frühlingová a s troškou do mlýna přispět i Honza Homola z Wohnoutů.

Sony BMG

Stephen Marley: Mind Control

Syn reggae legendy Boba Marleyho Stephen není na hudební scéně žádným nováčkem - působí ve skupině Ziggy Marley And The Melody Makers, produkoval několik desek a v neposlední řadě vlastní pět sošek Grammy. Se sólovou desku si počkal až do teď. Pojmenoval ji Mind Control a jako pilotní singl si vybral Traffic Jam. 

Universal

Good Charlotte: Good Morning Revival

Přestože zvukově se bude nové, čtvrté studiové album Good Morning Revival od předešlých počinů lišit příliš nebude, Good Charlotte se na něm dali znovu dohromady s producentem Donem Gilmorem. Gilmore produkoval již první, eponymní album kapely z roku 2000 a kromě toho spolupracoval s hvězdami jako Pearl Jam, Linkin Park nebo Avril Lavigne. Good Morning Revival následuje po albu Chronicles Of Life And Death z roku 2004, které obdrželo platinovou desku. Pilotní singl se jmenuje Keep Hands Off My Girl.

Sony BMG

Precedens 3 x

Sestava tří alb z let 1987 až 1990 vůbec poprvé na CD! V pětadvacáté sezóně kapely Precedens vychází remasterovaná Doba ledová, Věž z písku a Pompeje. Jubilejní komplet obsahuje také booklet s bohatým obrazovým materiálem, včetně variantních titulkových fotografií aj., to vše dobře dokumentující dobu a lidi. 

Supraphon 

Noid: Noid

Bývalý zpěvák skupiny Dolores Clan, který vešel ve všeobecnou známost díky své ženě Lucii Bílé Václav ´Noid´ Bárta vydává sólové debutové album. Ve třinácti písních se potkává kromě jeho oblíbeného hardcoru i pop, hip hop, orientální vlivy či dokonce symfonické prvky. Ve skladbě ParaNoid si zazpíval milostný duet se svou manželkou.

Emi/Virgin 

Aleš Brichta: Nech si to projít hlavou

Dvanáct nových písní nahráli během ledna a února ve studiu Propast Aleš Brichta a jeho ABBand. Hutný kytarový zvuk doplněný i výraznými rockovými klávesami, typická melodika a nezaměnitelný Brichtův hlas, spolu s vynikajícími hráčskými výkony muzikantů, jsou hlavní atributy této desky, na které se snoubí momenty starého Arakainu s Brichtovými sólovými projekty a novými moderními prvky. Další rozvinutí cesty, kterou ABBand nastoupil úspěšným dvojalbem Divadlo snů.   

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám