Hlavní obsah

Světový den divadla pro děti a mládež

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý slaví divadelníci i diváci Světový den divadla pro děti a mládež jako vyjádření významné role, kterou divadlo hraje v životech mladých diváků a tvůrců. Poprvé byl tento den slaven 20. 3. 2001 z podnětu Mezinárodní asociace divadel pro děti a mládež (ASSITEJ). Na celém světě se i letos konají slavnosti, festivaly a představení organizované pro děti a mládež a dětmi a mládeží.

Článek

"Kouzlo divadla, tak jak ho známe, dává našim dětem a mladým lidem možnost snít o světě, který by si přáli, a na chvíli zapomenout na strasti skutečného světa, ve kterém žijí. Nezařazujme se mezi ty, co se tváří, že děti a mládež v těžkých životních situacích neexistují," říká v Poselství k tomuto dni dramatička a výkonná ředitelka Forum for African Women Educationalists Penina Mlama z africké Tanzanie. 

"Ať je nám jejich kritická situace pobídkou k novým formám tvorby, jež by oslovila tuto divadlem vesměs nezasaženou generaci a dala jí naději na lepší život pro ni a lepší svět pro generace budoucí," dodává.

Česká divadla připravila v Praze Přehlídku ke Světovému dni divadla pro děti a mládež, které se do konce týdne zúčastní řada domácích souborů. Podrobnosti o Světovém dni divadla pro děti a mládež i program přehlídky naleznete na www.divadlo.cz/assitej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám