Hlavní obsah

Tata Bojs dokončují nové album

Právo, jaš

Pražská skupina Tata Bojs vydá 16. dubna své zbrusu nové album. Bude se jmenovat Skupinová terapie a nabídne jedenáct příjemných poprockových písniček v duchu, na jaký jsou fanoušci kapely zvyklí.

Článek

Předešlé Nanoalbum bylo koncepční deskou. Od té filozofie se ale při tvorbě Tata Bojs odklonili. Zpěvák a bubeník Milan Cais Právu řekl: "Mám pocit, že jsme už v době vydání Nanoalba řekli, že další koncepční deska nebude. Bylo by to sebevražedné, koncept je hrozně svazující. Tentokrát jsme se chtěli uvolnit, dělat písničky jako dřív a inspirace nechat volně proudit. Obloukem jsme se vrátili k našim starým postupům."

Z rozhlasových rotací je už známý singl Pěšáci, který s nadhledem vypráví o situaci v českém hudebním průmyslu. Na desce budou mimo jiné dvě ekologické skladby, Eko echo a Chudáci, jejichž texty psali Milan Cais a baskytarista Mardoša současně, aniž o tom věděli. Jako hosté se na albu objeví skupina Ženy a Filip Nebřenský.

"Děláme na dvou frontách. Dušan Neuwerth je v současné době ve studiu Sound Square a míchá čtyři písničky, které jsme definitivně dodělali. V našem studiu ve zkušebně dodělávám zpěvy, nahraju ještě nějaké perkuse a nazpívám písničku Kudu aditsuh, která je v korejštině. Pak nás čeká míchání nahrávky a mastering. 19. března bychom měli odevzdat kompletní nahrávku vydavatelství Warner Music," dodal Cais.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám