Hlavní obsah

Bryan Ferry vystoupí v Lucerně

V pražské Lucerně vystoupí 14. května Bryan Ferry, který se proslavil hlavně v sedmdesátých letech jako člen skupiny Roxy Music.

Článek

Britský zpěvák a skladatel Bryan Ferry právě vydává album Dylanesque, na kterém předělal známé hity písničkáře Boba Dylana jako The Times They Are A-Changin, Knockin' On Heaven's Door, Just Like Tom Thumb's Blues či Simple Twist Of Fate. Desku podpoří na turné, v jehož rámci zavítá i do ČR.

Ferry začínal s kapelou The Banshees, ale nejvíce ho proslavila art-rocková skupina Roxy Music, kterou založil s basistou Grahamem Simpsonem. Už v 70. letech ale vydával sólové projekty a hned jeho první deska se také vztahovala k Dylanovi. Další sólová alba se jmenovala Another Time Another Place, Let's Stick Together, In Your Mind či The Bride Stripped Bare.

V 80. letech se po rozpadu Roxy Music znovu ozval s Boys and Girls, následovala deska Bete Noire a v devadesátých letech Taxi, Mamouna a As Time Goes By. Mezitím se Roxy Music zase stihli obnovit, ale k nám Ferry přijede jako sólový umělec. Lístky v cenách od 795 Kč do 1100 Kč budou v prodeji v síti Ticketpro od 9. března. Další zajímavosti na www.bryanferry.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám