Hlavní obsah

TV TIP: Milujte Homolkovy, Terminátora a zabijáka

Z víkendové televizní nabídky vás možná zaujmou filmy Hogo Fogo Homolka, Milujte svého zabijáka, Terminátor 3 či klasika všech klasik, Hitchcockovo Psycho.

Článek

Hogo fogo Homolka

Malý český člověk si zakoupil první auto a objevuje nový svět. "Teď jsme konečně hofo fogo rodina," pochvaluje si Helena Růžičková a spolu s podpantoflovým manželem (František Husák), nezapomenutelným dědou pivařem (Josef Šebánek), babičkou (Marie Motlová) a dětmi vyrážejí na výlety.

Druhý díl ságy o buranské rodině Homolků přinesl řadu nesmrtelných hlášek, zejména děda se překonává, když ho výlet za údajně umírajícím pradědečkem stále více vytáčí k nepříčetnosti. Film ale není jen legrační, věčně rozhádaná pražská famílie je v něm šikovně kladena do kontrastu s poklidným řádem života na venkově a scény s pradědečkem, který nakonec opravdu umře, nepostrádají hlubší obsah.

(Hogo fogo Homolka, Nova, So 17:00)

Milujte svého zabijáka

Milujte svého zabijáka je dalším důkazem toho, že pokud je film alespoň trochu zajímavý, vysílají ho na ČT2 po půlnoci. Spolupráce scénáristy Charlieho Kaufmana a režiséra-herce George Clooneyho vyústila tentokrát v dílo, které je jen lehce divné a velmi zábavné, i když podle některých fandů působí rozstřístěným dojmem. 

Tvůrci líčí s nenápadným suchým humorem neuvěřitelný osud Chucka Barrise, amerického televizního baviče a tajného agenta CIA. Muž, který má originální a na svou dobu až příliš vulgární nápady na televizní pořady, se po těžkých začátcích prosadí, jenže mezitím ho už tajemný vládní zaměstnanec naláká k jiným "kšeftíkům".

Stává se zabijáckým agentem a překvapuje sám sebe tím, čeho všeho je schopen. Bohužel z rozjetého vlaku už nelze vystoupit. Českého diváka navíc pobaví i scény z bývalého východního bloku, kde se agenti scházejí a vzájemně likvidují mezi žigulíky a trabanty.

(Milujte svého zabijáka, ČT2, Po 0:25)

Psycho

Co dodat k největší klasice v dějinách nervy drásajících filmů? Psycho Alfreda Hitchcocka se stalo legendou a na univerzitních seminářích dodnes rozpitvávají každou jeho scénu do nejmenších detailů. Zejména "sprcha" je tak slavná a ohraná, že už dnes spíše rozesměje než vyděsí. Stala se také zdrojem pro desítky parodií. 

(Psycho, Prima, Ne 00:30)

Terminátor 3

Terminátor 1 je kult. Terminátor 2 je mimořádně dobrý akční film. Na třetí díl série se už hodí úsloví o nastavované kaši. Nepřináší nic nového, opakuje známé vzorce. Je to parodie? Posuďte sami v sobotu na Nově...

(Terminátor 3, Nova, So 21:15) 

Anketa

Který film máte nejraději?
Hofo fogo Homolka
72,6 %
Milujte svého zabijáka
3 %
Psycho
3,8 %
Terminátor 3
20,6 %
Celkem hlasovalo 5687 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám